EMRE ALTUĞ

Niyazi Emre Altuğ,14 Nisan 1970 tarihinde ev hanımı bir anne ve diş hekimi bir babanın ikinci çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Niğde kökenlidir. Ahmet Altuğ adında ağabeyi vardır.

Lise hayatında babasının ticaret sevdası yüzünden Şişli Terakki Lisesi'nde 1 yıl sınıf tekrarı yapmıştır.  Sanat hayatına lisede kızlarla iyi iletişim kurmak için gitar çalarak başladığını söyleyen Altuğ, liseden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü'nde devam etmiştir.

KARİYERİ:

1990'larda, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi şarkıcılara vokalistlik yapmaya başlamıştır.  Bu sırada da tiyatrodan uzak kalmadan 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu'nda oyunlarda rol almıştır.

1999'da çıkardığı ilk albümü İbret-i Alem'in 1 buçuk yıl öncesine kadar albüm yapma fikrini aklından bile geçirmediğini söylemiştir. En büyük isteği oyunculuk olan Altuğ müzikte de başarıyı yakalayınca ikisini bir arada yürütmeye karar vermiştir. 2000 sezonunda, başrollerde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün'ün yer aldığı Bir Kış Öyküsü adlı müzikalde, Ağaçlar Ayakta Ölür, Halk Çocuğu gibi TV filmlerinde Kolay Para, Eve Giden Yol 1914 adlı sinema filmlerinde, Tatlı Hayat, Lise Defteri ve Sensiz Olmuyor isimli dizilerde rol almıştır. Bu arada müziği de ihmal etmeyen sanatçı Ocak 2003'te 2. albümü Sıcak'ı piyasa çıkarmıştır. Çok geçmeden 3. albümü Dudak Dudağa izlemiştir. 2005 Yılında oynadığı dizinin jenerik müziği ve bir Selami Şahin parçası olan parçayla çıkardığı Sensiz Olmuyor adlı single albümünün bütün gelirlerini Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışlamıştır. Kişiye Özel'i 2 Haziran 2007 tarihinde piyasaya çıkaran Altuğ müzikal etkinlikleri ve oyunculuk kariyerini sürdürmektedir. 10 Mayıs 2010 ise Emre Altuğ'dan adlı Maxi Single albümünü çıkarmıştır, 7 Haziran 2011 ise Zil adlı albümü piyasaya çıkmıştır.

 

ALBÜMLERİ:

İbret-i Alem, Sıcak, Dudak Dudağa, Kişiye Özel, Zil, Zalim Sultan 

TEKLİLERİ:

Sensiz Olmuyor, Emre Altuğ'dan, Hangimiz Tertemiz, Çıta  

ÖDÜLLERİ:

2008 - Galatasaray Üniversitesi - EN İyi Erkek Pop Şarkıcısı2010 - İstanbul FM Altın Ödülleri - En iyi sıngle Erkek sanatçı2010 - 7.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri- En iyi canlı performans programı

2012 - İstanbul Teknik Üniversitesi - 19. İTÜ EMÖS BaşArı Ödülleri(Yılın En BaşArı’lı Erkek Sanatçısı)2013 - Siyaset Dergisi Ödülleri - Yılın sanatçısı


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
EMRE ALTUĞ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ