HANDE YENER

Hande Yener  (d. 12 Ocak 1973), bilinen sahne adıyla Hande Yener, Türk şarkıcı ve söz yazarı.

es getiren bir çıkış yaptığı 2000'lerin başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk pop müziğinde kendine yer edindi. Müziğinin yanı sıra kıyafetleri ve sık sık yenilediği imajıyla adından bahsettirdi.

Zaman zaman müzikal tarzında da değişiklikler yaptı, pop müzikten elektronik müziğe geçtiği dönemde yaptığı "bakkal müziği" tanımlaması yüzünden çeşitli tartışmaların içinde yer aldı.

Kariyerindeki değişken adımları ve kişiliği birçok kez incelenerek yorumlandı, meslektaşı Demet Akalın ile yaptığı atışmalar Türkiye'de magazin gündemi içinde bir olgu hâline geldi.

Kadıköy, İstanbul'da doğan Hande Yener, ortaokul eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenköy Kız Lisesi'ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi.

Küçük yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapmak için Sezen Aksu'ya ulaşmaya çalıştı ve tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu'yla tanıştı.

Aksu'nun yanında bir dönem geri vokallik yaptıktan sonra Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret'i 2000 yılında yayımladı.

Bu albümün ardından MÜ-YAP sertifikalı Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002), Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004) ve Apayrı (2006) dahil olmak üzere çeşitli başarılar yakalayarak 2000'lerin en iyileri arasında gösterilen albümler hazırlayıp satışa sundu.

"Yalanın Batsın", "Sen Yoluna... Ben Yoluma...", "Acele Etme", "Kırmızı", "Kelepçe", "Aşkın Ateşi", "Romeo", "Sopa", "Bodrum", "Ya Ya Ya Ya", "Naber", "Sebastian" ve "Mor" gibi birçok şarkısı hit oldu.

Yener, hayranı olduğu ve birçok yerde övgüyle bahsettiği Madonna başta olmak üzere birçok isimden etkilendi. İmajı, klipleri ve performansları Madonna'nın da aralarında bulunduğu çeşitli kişilerle benzer bulunarak sıkça karşılaştırıldı.

Uzun yıllar dinlenebilecek albümler yapmayı istediğini ve müziğini güncel tutma çabası içinde olduğunu ifade etti. Türkiye'de 2000'li yıllarda tek bir albümü bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri olarak kayıtlara geçti. 2013'te YouTube'da en çok izlenen Türk şarkıcı oldu.


2015'te iş hayatına atılarak çeşitli gece kulübü ve plajlar işletmeye başladı. Bugüne kadar beş Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Hande Yener, Ocak 2017'de Ülker Sports Arena'da düzenlenen Türkiye Basketbol Ligi All-Star'ın devre arasında sahneye çıktı.Sonraki ay Arnavutköy'de VIP Room adlı gece kulübünü işletmeye başladı.

Haziran'da on üçüncü albümü Hepsi Hit Vol. 2'yi çıkardı ve Çeşme, İzmir'deki işletmesi Neo'nun açılışını yaptı. Albümün çıkış şarkısı "Bakıcaz Artık", Türkiye'de iki numaraya yükseldi.

2009 yılında, İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne katıldı ve Türkiye'deki eşcinsellerin haklarıyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı: "Türkiye'deki eşcinsellere değer verildiğini sanmıyorum. Eşcinseller yokmuş gibi davranılıyor. Bu da çok üzücü bir durum. Onların da hakları var. Herkesin onların haklarını koruması gerekir. [...] Her ne ile karşılaşırsanız karşılaşın kendinizi sevmekten asla vazgeçmeyin.

Özgürlükleriniz ve yarınlarınız için yola devam!" Gmag dergisinden Emir Akgün, şarkıcının yürüyüşe katılımının "kimileri için akıllıca bir reklam, kimileri için ise oldukça samimi ve olması gereken" olarak değerlendirildiğini belirtti.

Müzisyen Bedük, "İkon dediğiniz şey öyle bir anda veya bir albümle olmaz. Zaman içinde tabular yıkmış, taşlar oynatmış ve o komünite için ekstra bir şey yapmış olması gerekir bence. George Michael olabilir, Madonna olabilir, Zeki Müren olabilir ama Hande değil." şeklinde bir açıklama yaparak Yener'in gey ikonu olamayacağını öne sürdü.

Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde (eski adıyla Kral TV Video Müzik Ödülleri) birçok adaylık elde etti, ancak kendisi bunlardan yalnızca dört tanesini kazanabildi.

2008 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Türk Sanatçı kategorisinde aday gösterildi fakat ödülü Emre Aydın'a kaptırdı.[256] 2009'da Avrupa Birliği Kalite Ödülleri tarafından Onur Ödülü'ne layık görüldü.

2013'te 3. Pal FM Müzik Ödülleri'nde En İyi Sahne Performansı kategorisinde ödül kazandı.Siyaset Dergisi Ödülleri'nden 2007, 2011 ve 2012'de Yılın Türk Pop Müzik Kadın Sanatçısı ödülünü aldı."Yalanın Batsın", "Sen Yoluna... Ben Yoluma...", "Kırmızı" ve "Romeo" şarkılarıyla Sabah'ın 2000'lerin En Sıcak Yaz Şarkıları listesine dahil oldu.

2014-19: Mükemmel ve Hepsi Hit

Hande Yener'in on birinci stüdyo albümü Mükemmel, Poll Production tarafından Haziran 2014'te piyasaya sürüldü ve yıl sonuna kadar Türkiye'de 50 bin kopya sattı.[143] Hürriyet'ten Hikmet Demirkol, albümü beğenerek şarkılarda "farklı bir yenilenme havası olduğunu" gözlemledi. Albüm için yıllar sonra Altan Çetin ile çalışan Yener, Çetin'in yazdığı çıkış şarkısı "Alt Dudak" ile MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar yükseldi ve şarkıyı Juliet olarak konuk olduğu Arkadaşım Hoşgeldin'in sezon finalinde de seslendirdi. Üç aylık bir hazırlık sürecinin ardından 25 Ağustos'ta Harbiye'deki Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi, sahnesinde Berksan ve Mehmet Erdem'in yanı sıra David Vendetta da yer aldı. Bu konserden elde edilen görüntüler, 2014'te Türkiye'nin Google'da en çok aradığı dördüncü şarkı olan ve MusicTopTR Resmî Listesi'nde üç numaraya kadar ilerleyen "Naber" şarkısının klibinde kullanıldı. "Naber"den sonra Mükemmel'in üçüncü klibi "Hani Bana"ya çekildi. Eylül 2014'e gelindiğinde Yener, Berksan'ın "Haberi Var mı?" şarkısında düet sanatçısı olarak yer aldı.

Yener, 2015 yılında Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnede.

Mart 2015'te, daha önceden 2014'ün sonunda konuk jürilik yaptığı moda yarışması Bu Tarz Benim'in İşte Benim Stilim adıyla yayınlanan ikinci sezonunda konuk jürilik yaptı. Aynı ay Volga Tamöz'ün No. 2 albümündeki "Sebastian" ve "Eve Nasıl Geldim" şarkılarını seslendirdi; "Sebastian", MusicTopTR Resmî Listesi'nde üç hafta üst üste bir numarada kaldı. "Sebastian"ın piyasa sürülmesinden sonra şarkıcı, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli Avrupa ülkelerinde de konserler verdiği aynı adlı turneye çıktı. Şarkı ayrıca kendisinin Haziran 2015'ten Kasım 2016'ya kadar Yalıkavak, Bodrum'da işlettiği plaj ve gece kulübüne de adını verdi. Kulübün Karaköy, Beyoğlu şubesinde ise Aralık 2015 ile Nisan 2016 arasında işletme ortağı olarak yer aldı.  Akşam gazetesi, Yener'in zarar ettiği için mekânlardan çekildiğini iddia etti.  Şarkıcı aynı yıl bir yandan iş hayatına odaklanırken öte yandan nakaratı Sosyete Şaban (1985) filminden alınan "Kışkışşş"ı ve Serdar Ortaç ile düet yaptığı "İki Deli"yi yayımlayarak müzikal kariyerini sürdürdü. Bunlardan ilki Hürriyet'ten Naim Dilmener tarafından "bugüne kadarki en kötü Hande Yener şarkısı" diye tanımlandı. İkincisi ise Türkiye'de üç numaraya kadar yükseldi.

 

Yener, Ocak 2016'da Aylin Coşkun'un "Saftirik" klibini yöneterek ilk kez yönetmenlik yapmış oldu. Mayıs'ta Yener, Erol Evgin'in Altın Düetler albümünde yer alan "Sevdan Olmasa" şarkısında Evgin ile düet yaptı. Sonraki ay on ikinci stüdyo albümü Hepsi Hit Vol. 1, Türkiye'de aralıksız üç hafta zirveye oturan ve 43. Altın Kelebek Ödülleri'nden En İyi Klip dalında ödül kazanan çıkış şarkısı "Mor" ile birlikte satışa sunuldu. Müzik eleştirmenleri albümdeki şarkıları ortalama bir seviyede bularak bazılarını şarkıcının eski şarkılarına benzetti ve albümün adına atıfta bulunarak "hepsi hit şarkılardan oluşmadığına" dikkat çekti.

 

Hande Yener, Ocak 2017'de Ülker Sports Arena'da düzenlenen Türkiye Basketbol Ligi All-Star'ın devre arasında sahneye çıktı. Sonraki ay Arnavutköy'de VIP Room adlı gece kulübünü işletmeye başladı. Haziran'da on üçüncü stüdyo albümü Hepsi Hit Vol. 2'yi çıkardı ve Çeşme, İzmir'deki eğlence mekânı Neo'nun açılışını yaptı. Albümün çıkış şarkısı ve ilk klibi "Bakıcaz Artık", Türkiye'de iki numaraya yükseldi. Ardından sırasıyla "Benden Sonra" ve "Vay" şarkılarının klipleri gösterime girdi. Müzik eleştirmenleri albümün selefine yönelttikleri eleştirileri tekrarlayarak çalışmanın "hepsi hit şarkılardan oluşmadığı" yorumunu yinelediler ve genel anlamda şarkıcının Mete Özgencil ile iş birliği yapmasını övdüler. Yıl sonunda Telifmetre tarafından yayımlanan rapora göre Hande Yener, 2017'de Türkiye radyolarında en çok çalınan ve müzik kanallarında en çok video klibi gösterilen şarkıcı oldu.

2018'e gelindiğinde Hande Yener, Türkiye'de bir numaraya yükselen Aylin Coşkun şarkısı "Manzara"da Coşkun'a eşlik etti ve ayrıca şarkının klibini yönetti. Ayrıca Yıldız Tilbe'ye saygı albümü Yıldızlı Şarkılar için "Kış Güneşi" şarkısını seslendirdi. Yılın ikinci yarısınında Türkiye'de iki numaraya yükselen deep house esintili "Beni Sev" şarkısını ve ardından ilk İngilizce şarkısı "Love Always Wins"i yayımladı. "Beni Sev" müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazandı ve yılın en iyi şarkılarından biri olarak gösterildi. Yıl sonuna gelindiğinde Telifmetre tarafından paylaşılan bilgilere göre Hande Yener, 2018'de Türkiye'de radyo ve televizyonlarda 154 farklı eser ile en çok çalınan kadın şarkıcı oldu.

Şarkıcı, 2019 yılını dört şarkı yayımlayarak geçirdi. Bu şarkıların her biri farklı tarzlar içerdi ve Yener'in farklılaşan ve dijitalleşen müzik sektöründe kendisini yenileme çabasının birer parçası olarak değerlendirildi. Şubat'ta aynı gün piyasaya sürdüğü solo şarkısı "Aşk Tohumu" ve Avustralyalı şarkıcı Faydee'ye eşlik ettiği düet şarkısı "Gravity" şarkılarıyla karşıladı. "Aşk Tohumu"nun elektronik altyapısı müzik eleştirmenleri tarafından takdir edilerek Yener'in on yıl önceki elektronik müzik dönemini akıllara getirdiği için övüldü. Mayıs'ta Altan Çetin'in sözlerini yazdığı "Kuş" ve Temmuz'da Mete Özgencil'in sözlerini yazdığı "Krema" şarkıları yayımlandı. "Kuş" şarkısı "Beni Sev" ve "Aşk Tohumu"na kıyasla daha piyasaya dönük bir iş olarak tanımlanırken daha az olumlu eleştiri aldı. Şarkının klibinin çekimleri Zanzibar, Tanzanya'da gerçekleştirildi. "Krema" şarkısı ise daha alternatif bulunarak karışık eleştiriler aldı.  Ayrıca bu yıl Türkçe rap müziğin giderek anaakımlaşması ve anaakım müzik piyasasında Türkçe popun önüne geçmesi, Yener de dahil olmak üzere pop şarkıcıları arasında bu yeni durumu anlamlandırma ve ona uyum sağlama çabasını ortaya çıkardı. Müzikal çalışmalarının yanı sıra şarkıcı, yıl sonunda TRT 1 dizisi Kalk Gidelim'in yılbaşı özel bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı.

 2020-günümüz: Carpe Diem

Şarkıcının profesyonel müzik kariyerinin yirminci yılını kutlayacağı on dördüncü stüdyo albümü Carpe Diem, 2020 yılında piyasaya sürülecek. Bugüne kadar albüm kadrosunda Berksan, Edis, Fikri Karayel, Kalben, Mabel Matiz, Misha ve Ümit Kuzer isimlerinin yer aldığı doğrulandı. Mart 2020'de video klibi yayınlanan "Pencere" şarkısı albümün duyulan ilk şarkısı oldu.


Albümleri:
Senden İbaret (2000)
Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002)
Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)
Apayrı (2006)
Nasıl Delirdim? (2007)
Hipnoz (2008)
Hayrola? (2009)
Hande'ye Neler Oluyor? (2010)
Teşekkürler (2011)
Kraliçe (2012)
Mükemmel (2014)
Hepsi Hit Vol. 1 (2016)
Hepsi Hit Vol. 2 (2017)

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
HANDE YENER, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ