JEHAN BARBUR

Jehan İstiklal Barbur (d. 12 Nisan 1980; Beyrut, Lübnan), Hristiyan Arap asıllı Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 2002'de profesyonel müzik hayatına başlamak için Ankara'dan İstanbul'a taşınan sanatçı, ilk olarak farklı gruplarda pop, caz türünden repertuvarlarla vokalist olarak yer aldı. Bülent Ortaçgil'in referansı ile  Ada Müzik adlı şirket ile anlaştı. 2009 yılında ilk stüdyo albümü Uyan yayımlandı. 2010 yılında ise ikinci albümü Hayat ile müzik kariyerini devam ettirdi. 2012'de Sarı, 2014'te Sizler Hiç Yokken, 2014'te "Kendine Zaman ver" single'ı, 2017'de Evim Neresi. 2018'de "Kuzgunu Uçmak" maxi Single'ı, 2019 'da "Ürkerek Söylerim" ve 2019 'da "İki Keklik" single'ı yayımlandı. Toplam 7 albüm, 2 single kaydetti.

Üniversiteden mezun olduktan sonra profesyonel müzik hayatına adım atmak için İstanbul'a yerleşti. Taşındığı zaman piyasada herhangi bir tanıdığı yoktu. Canlı müzik yapılan mekanlara giderek müzisyenlerle tanışmaya çalıştı. İki yıllık arayışının ardından bir grup ile canlı müzik yapmaya başladı. Aynı mekanda dört yıl boyunca performansını sergiledi. Burada devam ettiği süre boyunca kendisine ait bir hayran kitlesi oluşturdu. Bu sırada evine amatör bir stüdyo kurması ile şarkı sözleri yazmaya başladı. Daha sonra bir arkadaşı aracılığıyla Bülent Ortaçgil ile tanıştı.                                                                                                            Demolarını dinledikten sonra Bülent Ortaçgil sözlerini beğendi ve albüm çıkarması gerektiğini söyledi. Fakat Jehan Barbur'un önceden albüm çıkarmak gibi bir niyeti yoktu. Ortaçgil'in işin içine girmesi ve müzisyen arkadaşlarının destek vermesi ile albüm olayına olumlu bakmaya başladı. Bir süre sonra Ortaçgil Ada Müzik'e ismini önerdi. Altı aylık bir stüdyo çalışması sonucunda ilk albümü Uyan, iki bin adet kopya ile piyasaya sürüldü.  Albümü yayınlandıktan sonra "Gidersen", "Leyla" ve "Neden" gibi şarkıları bazı müzik kanallarının Top 10 listelerinde birkaç hafta zirveye çıktı.

Asi ve Sır Gibi dizileri için şarkı seslendirdi. Gece Sesleri dizisinin şarkılarından birini Özgür Çevik ile birlikte söyledi. Zuhal Olcay'ın Aşk'ın Halleri albümünde yer alan "Şermin" adlı şarkının sözlerini yazmıştır.

Kuzgun'u Uçmak EP'sinde yer alan, sözlerini Cem Karaca'nın yazdığı, müziği Volkan Başaran'a ait Kirlenmiş Çığlık şarkısını Can Bonomo ile seslendirdi, video klip yönetmenliğini Onur Mehame yaptı.

1 Aralık 2019 tarihinde Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı yararına 10. Sanat Yılı Konseri düzenlendi. Sahneye çıkışının 17. yılı olmasına rağmen ilk albümünün çıkış tarihi gerekçesiyle 10. yıl konseri olarak kutlandı. Konser kayıtlarının yönetmenliğini Onur Mehame yaptı. Konserde Zuhal Olcay, Bülent Ortaçgil, Cahit Berkay, Gürol Ağırbaş, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Emre Kınay, Cem Adrian, Derya Köroğlu, Tuna Kiremitçi gibi isimler eşlik etti. Siyasetçi Güldal Mumcu, heykeltraş Zeynep Homan ve yazar Mine Söğüt de konuşmacı olarak sahneye çıktılar.

 

Albümleri
Uyan (2009)
Hayat (2010)
Sarı (2012)
Sizler Hiç Yokken (2014)
Evim Neresi (2017)
Ürkerek Söylerim (2019)

EP'leri
Kuzgun'u Uçmak (2018)

Single'ları
"Kendine Zaman Ver" (2014)
"İki Keklik" (2019)
"Kusura Bakmasınlar" (2019)
"Yok / Yetinemedim" (2020)

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
JEHAN BARBUR, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ