REDD

"Bakın görün 10 yıl içinde Redd en fazla cover’ı yapılan grup olacak. Üstelik yalnızlaşan ve her geçen gün daha da mekanikleşen insanlar, bir gün anlayıp plastik çiçekler arasında böcek olmanın çok daha makbul olduğunu kabul edince taşlar Redd için oturmuş olacak." - Öykü Onur Tanyel 2008
Evet, Redd ismi reddetmekten geliyor ve grup ikişer kardeş ve bir Syantek’ten oluşuyor ama bunlar Redd”in en önemsiz özellikleri. Redd, Türkiye’de anlaşılması en uzun sürmüş ve hala da birçoğu tarafından henüz anlaşılamamış bir grup. Kendi dinleyicisinin konser salonları önünde kuyruklar oluşturduğu, biletlerini günler öncesinden tüketirken bir yandan popüler olmasından korktuğu, medyanın çekinip mesafe koyduğu, Türkiye’de her daim esen trend rüzgarlarıyla yelkenini havalandırmamış , fenomen olmaya aday bir grup Redd. Murat Beşer bir yazısında Redd’i "Akıntıya Karşı Kürek Çekenler" olarak tanımlıyor. Gruba 2007’de katılan Berke Özgümüş "Evet tabiri caizse ben de gıcık oluyordum Redd’e, etrafımda da gıcık olan çoktu. Yanıldığımı görmek hoşuma gidiyor" diyor.
2010 yılının Kasım ayında son stüdyo albümleri “Prensesin Uykusu Film Müziklerini” yayınlayan Redd, 2005 yılından bu yana beş stüdyo albümü ve bir de konser DVD”si yayınladı. Kısa sürede konser DVD”si, film müziği, canlı kaydedilmiş bir stüdyo albümü, 21 şarkısıyla bir insanın yaşamını kendi ağzından anlatan konsept albümleri ile Türkiye”de en farklı ve çeşitli diskografiye sahip rock gruplarından biri oldu. Redd bu kadar kısa süreye bu kadar çok albüm sığdırmış bir grupken Doğan Duru, "On yılın üzerinde birlikte çalan bir grup olarak çok daha fazla şey yapmış olmamız gerekirdi" diyor.

2006 yılında yayınladıkları "Kirli Suyunda Parıltılar" albümündeki şarkılardan biri olan "Prensesin Uykusu", 4 yıl sonra Çağan Irmak”a son filmi "Prensesin Uykusu" nu yazarken ilham kaynağı oldu. Redd bu filmin tüm müziklerini yaptı ve filmde rol aldı. Redd”in 2005’te yayınlanan ilk albümü "50/50" deki şarkılardan biri olan "Nefes Bile Almadan" ise aynı yıl vizyona giren, Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini yaptığı "Aşk Tesadüfleri Sever" filminde kullanıldı.

Redd, 21 isimli karakterin yaşamını sözel ve müzikal bir bütünlük içinde anlatan ve Türkiye”de bu anlamda yapılmış ilk konsept albüm olan "21" i Nisan 2009”da yayınladı. Yapımı bir yıl süren albümün yapım süreci de en az kendisi kadar sıradışı oldu. 

Redd’in canlı performansları her zaman albümlerinden daha fazla ses getirdi. Bulutsuzluk Özlemi”nin 20. Yılı konserinde "Mekanik Fanatik" parçasını yorumlamak için sahneye Clockwork Orange kostümleriyle çıkan Redd ilk şaşkın bakışı Nejat Yavaşoğulları’ndan alırken bir başka konserde tüm seyircisini Küçükçiftlik Parkın sahnesine çıkardı. "Gecenin Fişi Yok" ile Türkiye’de ilk akustik konser DVD’sini gerçekleştiren grup tüm konserlerinde mutlaka farklı içeriklerle seyircisinin karşısına çıkıyor. Redd, ilki İstanbul Babylon’da gerçekleşen "Softcore" serisiyle konser salonunu bir evin salonuna döndürüp seyircisiyle sorulu cevaplı muhabbet ederek bambaşka bir konser deneyimi yarattı. "21 Hikayenin Tamamı" albüm konsept konseri ile 21”in hayatını konser sahnesine taşıdı ve son olarak Ghetto”da gerçekleşen "AfterParty" ile konser sonrasında kendilerinin elektronik altyapılı müzik yaptığı, dinleyicisi ile içiçe bir parti gerçekleştirdi. Redd”i canlı izliyorsanız sahnede göreceğiniz hiçbirşeye şaşırmayın.

Redd “21”in yapım aşamasını dinleyicisiyle paylaşmak için açtığı blogla da Türkiye”de bir ilki gerçekleştirdi. Albümün sıradışı yapım süreci, grubun kendisi tarafından yazılan yazılar, çekilen fotoğraf ve videolarla dolaysız bir yoldan dinleyicisine ulaştı. 

Güneş Duru tarafından oluşturulan ve yazılan "ReddSeyirdefteri" adını verdikleri blogu web sayfasına taşıyan grup albüm sonrasında da yazmayı bırakmadı ve bugüne kadar getirdi. ReddSeyirdefter hala direk olarak grubun kendisi tarafından yazılıyor ve oluşturuluyor. Redd bu platformu sadece kendisi ve müzik hakkında yazmak için de kullanmıyor, güncel olaylar hakkında düşündüklerini dillerini hiç yumuşatmadan ifade ediyor. Güneş Duru şöyle diyor: "Etrafımızda olup bitenlerden etkilenen, onlardan beslenen, bazılarını reddetmekten kaçınmayan, kritik eden, muhalif duran, genel eğilimlerden uzak durmayı tercih eden ama herşeye rağmen umut eden bir gruptur Redd."
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
REDD, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ