SEYYAL TANER

Seyyal Taner (d. 28 Eylül 1952, Şanlıurfa), Türk Pop müzik şarkıcısı ve oyuncu.
En çok bilinen ve hit olmuş şarkıları arasında "Son Verdim Kalbimin İşine", "Alladı Pulladı", "Leyla", "Şiirimin Dili", "Nanay" ve Akşamcı Arif" yer almaktadır.
Ailesi ile İstanbul'a yerleştikten sonra ilköğretimden sonra, Amerikan Kız Koleji'nden mezun olur. Okul yıllarında İstanbul Devlet Konservatuarı'nda dışardan bale eğitimi alır. Müziğe meraklı olmasından dolayı, 1965 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu'ndan ders almaya başlar. Bir süre sonra Kanat Gür Orkestrası'nda amatör olarak şarkı söylemeye başlar.

İstanbul'da bir konser esnasında Los Bravos topluluğu ile tanışır ve müziğe olan merakını gören topluluk üyeleri İspanya'ya döndükten sonra bir müzikal filmde rol teklifinde bulunurlar. 1968 yılında İspanya'ya gidip bu filmde rol alır. Film çalışması esnasında "Viva Zapata" filminden teklif alır ve bu filmde ufak bir rol oynadıktan sonra Türkiye'ye dönüp sinema çalışmalarına devam eder ve birçok filmde vamp kadın rolleri ile dikkatleri üzerine toplar. Sinema çalışmalarını bırakarak Almanya'ya gider ve Los Bravos topluluğunun gitaristiyle bir evlilik yapar. Kısa süren bu evlilikten sonra Türkiye'ye geri dönüp tekrar filmlerde çeşitli rollerle kaldığı yerden devam eder. Ancak Türk Sineması'ndaki seks furyası nedeniyle sinemayı bırakıp müziğe yönelir.

1974 Haziran ayında ilk plağı "Tanrı Şahidimdir - Şimdi Sen Varsın" yayınlanır. Bu ilk plak çalışması pek ilgi görmez. 1975 yılıyla birlikte profesyonel sahne çalışmalarına başlar ve ilk defa Lalazer Gazinosu'nda profesyonel olarak sahne alır. 1975 yılı sonlarından itibaren "Seyyal-Seyhan-Sedat" üçlüsü olarak sahne çalışmalarına devam eder. 1976 yılında üçüncü 45'lik çalışması olan "Son Verdim Kalbimin İşine" ile büyük bir patlama yapar. Yaptığı danslar ve showlarla bir anda Türkiye gündemine oturur. Bu büyük çıkışın arkasından "Kalbimi Affettim", "Seni Çok Özledim", "Gülme Komşuna" gibi büyük hitler yapar.

1976 yılnda çevirdiği "Çizmeli Kedi" filmi sahne dünyamızın birçok ünlü simasını bir araya getirir. 1979 yılında "Asiye Nasıl Kurtulur"un değişik bir versiyonu olan "Çırpınış" adlı TRT tarihinin ilk TV müzikalini hazırlar.

1980 yılında ilk albümü "Lider" yayınlanır ve bu albümden sonra bir müddet suskunluk dönemine girer. 1986 yılında "Naciye" ve "Leyla" şarkıları ile tekrar çıkış yapar ve 1986 Eurovision Türkiye Finali'nde "Dünya" adlı parçası ile ikincilik ödülüyle yetinirken, 1987 Eurovision Türkiye Elemeleri'ne "Şarkım Sevgi Üstüne" ile katılır ve 0 puanla sonuncu olur. Hüsranla biten bu maceradan sonra tekrar bir suskunluk dönemine girer. Bu suskunluk 1989 yılında son bulur ve "Nanay" adlı albümle tekrar müzik dünyasına döner. Bu kaliteli albüm diğer albümleri kadar ilgi görmese de Seyyal Taner hayranlarını oldukça sevindirmiştir.

1990 yılında profesyonel sahne çalışmalarına bir son vererek günlerinin çoğunluğunu Bodrum'da geçirmeye başlar. 1991 yılında "Alladı Pulladı" albümü ile tekrar gündeme gelir. "Şiirimin Dili" şarkısı ile konuşulmasının yanında albümdeki beste çalışmaları ile başka bir sanatçı yönünü daha ortaya koymuş olur. 1993 yılında "Geliyorum" adlı bir albüm daha yayınlayan Seyyal Taner eski performansından hiçbir şey kaybetmediğini hayranlarına gösterir. 2002 senesinde Seyyalname isimli albümüyle müziğe kaldığı yerden devam eder. 2005 senesinde En İyileriyle Seyyal Taner , 2007 'de ise En İyileriyle Seyyal Taner 2/Naciye 'yi yayınlayarak şarkılarını plaklardan dijital ortama aktartır. 2007'de rock grubu Zakkum 'un ilk albümleri Zehr-i Zakkum 'da Erkek Adamsın isimli şarkıda düet yapar.Sanatçı hala müzik çalışmalarına devam etmekte ve hayranları sabırsızlıkla yeni parçalardan oluşan bir albüm beklemektedir.

45'lik Albümleri

Tanrı Şahidimdir - Şimdi Sen Varsın (Bir Numara, 1974) (yazarlar, Ali Kocatepe)
Nene Hatun - Yalnızlığı Bir de Bana Sor (Bir Numara, 1975) (yazarlar, Ali Kocatepe, Doğan Canku, et al.)
Son Verdim Kalbimin İşine - Elveda (Yavuz, 1976) (yazarlar, Ülkü Aker.)
Kalbimi Affettim - Sarmaş Dolaş (Yavuz, 1976) (yazarlar, Ülkü Aker, et al.)
Gülme Komşuna Gelir Başına - Seni Çok Özledim (Yavuz, 1977) (yazarlar, Çiğdem Talu and Melih Kibar)
Sorma Neydi O - Neden Gelmedin (Yavuz, 1977) (yazarlar, Çiğdem Talu and Melih Kibar)
Şarkım Sevgi Üstüne-Une Melodie (TRT, 1987)

Stüdyo Albümleri

Lider (Yavuz, 1981)
Leyla (Yavuz, 1986)
Nanay (Yankı, 1989)
Alladı Pulladı (Güneş, 1991)
Geliyorum (Güneş, 1993)
Seyyalname (Elenor, 2002)
Ethnic Rock (Majör, 2012)
3'lü (Ossi, 2014)

Derleme Albümleri

En İyileriyle Seyyal Taner (Ossi Müzik, 2005)
Naciye (1986-1987) (Ossi Müzik, 2006)
Yeniden yorumlanan şarkıları
"Yalnızlığı Bir de Bana Sor (Hasret Şarkısı)" (Aylin Urgal)
"Alladı Pulladı" (Metin Özülkü, Ferdi Özbeğen, Pınar Darcan, Coşkun Sabah, Berna Öztürk)
"Son Verdim Kalbimin İşine" (Ebru Aydın, Zeliha Sunal, Hurşit Yenigün)
"Sensiz Yaşayabilmirem" (Haluk Levent)
"Gülme Komşuna" (Nükhet Duru)
"Naciye" (Hande Yener)
"Neler Oluyor" (Mavi)
"Şiirimin Dili" (Coşkun Sabah)
"Şimdi Sen Varsın" (Göksel)

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
SEYYAL TANER, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ