MURAT BOZ

Murat Boz (d. 7 Mart 1980), Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu, ilköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999 senesinde Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’nü burslu olarak kazandı ve 2003 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere, birçok sanatçıya albüm ve konserlerinde vokallik yaptı. 

Sanatçı, 2006 yılında yayınladığı ilk single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkış yaptı. Ardından 2007 yılının başında ilk stüdyo albümü Maximum'u yayınladı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" dalında ödüller aldı. 2008 yılında ilk EP çalışması olan "Uçurum"'u yayınladı. Bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü olan Şans'ı yayınladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarını kliplendirdi, "İki Medeni İnsan" şarkısının klip versiyonunda Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı. Mart 2010'da ikinci single çalışması olan "Hayat Sana Güzel"'i yayınladı. 

12 Nisan 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden ile aynı adı taşıyan şarkısını klibi ile birlikte yayınladı. 9 Mayıs 2011'de ise albümünü piyasaya sürdü. Ardından albümdeki "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarını da kliplendirdi. Bu şarkılardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" resmi listelerin zirvesine yükselmeyi başardı.Sanatçı, son olarak en çok sevilen şarkılarından oluşan ilk remix albümü olan "Dance Mix"i piyasaya sürdü.Albümün ilk klibi "Özledim" şarkısının remix versiyonuna çekilirken ikinci kliplenen şarkı "Geri Dönüş Olsa" adlı eseri oldu.
Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmalarının reklam yüzüdür. 

Nisan 2011'de, albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı dijital ortamda single olarak yayımlandı ve şarkıya, Burak Ertaş tarafından çekilen bir klip eşlik etti. Mayıs 2011'e gelindiğinde, üçüncü Murat Boz stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden, Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle satışa sunuldu. 35.000 kopya satan bu albüm; Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ödüllerden En Has Albüm dalında ödül alırken, Siyaset Dergisi tarafından düzenlenen ödüllerde ise En İyi Albüm dalında aday gösterilmesine karşın ödülü alamadı. Albümün ilk klibinden sonra sırasıyla "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarına çekilen klipler de yayınlandı. Bunlardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş", Nielsen'in hazırladığı Türkiye resmî listesinde zirveye oturdu. 2012 yılında Boz, Altın Kelebek Ödülleri'nden En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti ödülünü, Kral Müzik Ödülleri'nden En İyi Erkek Sanatçı ödülünü kazandı.

Şarkıcı, 14 Ağustos 2012'de ilk remiks albümü olan Dance Mix'i Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımladı. Albümde, ikinci ve üçüncü stüdyo albümlerinde yer alan bazı şarkıların remikslerinin yanında, Ozan Doğulu'nun 2011 çıkışlı 130 Bpm Allegro albümünde kendisinin seslendirdiği "Yazmışsa Bozmak Olmaz"ı da şarkı listesine ekledi. Albümde yer alan "Özledim" ve "Geri Dönüş Olsa" şarkılarının remikslerine klip çekilirken, "Geri Dönüş Olsa" remiksi 2013 Türkiye Müzik Ödülleri'nden En İyi Remix dalında ödül kazandı. Albümün yayınlandığı aynı gün, 10 Ekim 2008 tarihinde Almanya'nın Bavyera eyaletinin Passau şehrinde evlendiği Eliz Sakuçoğlu ile, Türkiye'nin Diyarbakır ilinin Hazro ilçesinde anlaşmalı olarak boşandı. 2013 yılında, Oğuz Berkay Fidan'ın çıkış şarkısı "Olmuyor"da düet şarkıcısı olarak yer aldı ve kendisine ait "Vazgeçmem" şarkısını tanıtarak Doğan Music Company etiketiyle atışa sundu.[43] Temmuz 2013'te, yeni albümünün üzerinde çalıştığını duyurdu. Nisan 2014'te Gülşen'e "İltimas" şarkısında eşlik etti. Temmuz 2014'te, sekiz yıllık sevgili Eliz Sakuçoğlu'ndan ayrıldı.

Ocak 2017'de Ozan Doğulu'nun 130 Bpm Forte albümünde yer alan "Hey" adlı şarkıyı seslendirdi. Bu şarkı'nın video klibi Şubat 2018'de yayınlandı. Aynı yıl içinde, Türkiye'de Cornetto'nun 2018 reklamlarının yüzü seçilen Boz, Mayıs 2018'de şirketin yıllık şarkısı olarak "Geç Olmadan"'ı piyasaya sürdü.

2019 yılında Boz, Öldür Beni Sevgilim komedi filminde oynadı. 1 Mart 2019'da yayınlanan film, ticari olarak başarılı değildi ve 2019 Haziran'ın itibaren 2019'da Türkiye'nin en çok izlenen onuncu filmi oldu. Filmin müziğinden çıkan ana şarkının video klibi Şubat 2019'da yayınlandı. Temmuz 2019'da, Boz'un altıncı single'ı "Aşk Bu" DMC tarafından yayımladı. Fikri Karayel tarafından yazılmış ve Ozan Çolakoğlu tarafından düzenlenen şarkı, Şile'de kaydedilmiş bir video klip ile birlikte yayınlandı. Milliyet'ten Mayk Şişman, single'ı "özellikle nakarat sonrası melodisiyle yılın en dikkat çeken şarkılarından biri" olarak nitelendirdi.

14 Şubat 2020'de Bilal Sonses'in sözlerini yazdığı "Can Kenarım" şarkısı DMC tarafından yayımlandı. Mustafa Ceceli tarafından düzenlenen şarkı, Gülşen Aybaba'nın yönettiği bir klip'le yayımlandı.

Albümleri

Maximum (2007)
Şans (2009)
Aşklarım Büyük Benden (2011)
Janti (2016)

Ödülleri ve Adaylıkları

2007  Altın Kelebek Ödülleri   En İyi Çıkış Yapan Solist Murat Boz Kazandı        
İstanbul FM Altın Ödülleri   En İyi Çıkış Yapan Sanatçı (Erkek) Murat Boz Kazandı     
Kral TV Video Müzik Ödülleri     En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı Murat Boz Kazandı        
2009      4.Jetix Çocuk Ödülleri    En Sevilen Erkek Şarkıcı Murat Boz Kazandı
İstanbul FM Altın Ödülleri    En İyi Erkek Sanatçı Albümü Şans Kazandı           
2010      Balkan Müzik Ödülleri   Balkanlar'ın En İyi Erkek Sanatçısı Murat Boz Adaylık      
Balkanlar'ın En İyi Şarkısı (Türkiye'den)  "Sallana Sallana" Adaylık             
Pal FM Müzik Ödülleri   En İyi Erkek Sanatçı         Murat Boz Kazandı        
2011  4.Aslan Max Ödülleri     En Sevilen Erkek Şarkıcı Murat Boz Kazandı
Kral Müzik Ödülleri  En İyi Düet "İki Medeni İnsan" Adaylık 
Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri   En İyi Erkek Sanatçı         Murat Boz Adaylık
2012 Altın Kelebek Ödülleri   En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solist Murat Boz Kazandı
Elle Stil Ödülleri Yılın Erkek Müzik Starı   Murat Boz Kazandı        
EN Ödülleri  En İyi Pop Erkek Sanatçı   Murat Boz Kazandı       
Gerçek Pop Ödülleri      En İyi Erkek Sanatçı Murat Boz  Kazandı               
En İyi Tekli   "Geri Dönüş Olsa" Adaylık          
Kral Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Murat Boz Kazandı        
OMÜ Medya Ödülleri    En İyi Erkek Şarkıcı Murat Boz Adaylık   
Galatasaray Üniversitesi Ödülleri En İyi Erkek Pop Şarkıcı Murat Boz Kazandı
Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Albümü Aşklarım Büyük Benden Adaylık   
Yılın Şarkısı  "Aşklarım Büyük Benden" Adaylık          
Yılın Türk Pop Müzik Erkek Sanatçısı Murat Boz Adaylık
MGD 18.Altın Objektif Ödülleri Yılın Erkek Yorumcusu   Murat Boz Kazandı
World Consumer Academy Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı Murat Boz     Kazandı               
Yılın En Has'ları Ödülleri En Has Albüm    Aşklarım Büyük Benden  Kazandı               
2013      Türkiye Müzik Ödülleri  En İyi Erkek Sanatçı Murat Boz Adaylık 
Pal FM Müzik Ödülleri   En İyi Erkek Sanatçı Murat Boz Adaylık 
1.Lefke Avrupa Üniversitesi Ödülleri  En İyi Erkek Vokal Murat Boz Kazandı
Haliç Üniversitesi 2013'ün Enleri Ödülleri  Yılın En İyi Erkek Pop Sanatçısı   Murat Boz Kazandı
2014  Ege Üniversitesi 3.Medya Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı  Murat Boz   Kazandı


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
MURAT BOZ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ