LEMAN SAM

1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenlidir ve çocukluk yılları Anadolu'da geçti. Kendisini "tam bir Anadolulu" olarak nitelendirir. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Bir süre operada korist olarak çalıştı.

Kendine özgü tarzının yanı sıra türkü yorumuyla da beğeni toplamıştır. Özellikle Azeri türkülerine albümlerinde de yer vermiştir. Bunun yanı sıra Yunanca, Fransızca, İspanyolca gibi yirmiye yakın dilde şarkı söyleyebilen bir sanatçı olarak isim yapmıştır. Medyada çok göz önünde olmayan sanatçı, pek çok şehir ve ülkede konser verdi. Başlıca diplomatik konserleri dönemin Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez ve Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir. Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao World Troubadour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı vardır.

Doğal hayatın korunması ve hayvan hakları konularında duyarlı olan Sam, söz konusu alanlarda toplumu bilinçlendirici faaliyetler yürütmektedir. Sam'ın hayatından esinlenerek Vizontele Tuuba kendisini tasvir eden bir role Yılmaz Erdoğan tarafından yer verilmiştir.

Sanatçı Çernobil reaktör kazasının Türkiye üzerindeki etkileri üzerine Türkiye'de bilinç oluşturmak için etkinliklere katılmakta, 23. yılında "Çernobil'i Unutma, Geleceğe Sahip Çık" başlığıyla Sinop'ta 2009 yılında düzenlenen nükleer karşıtı mitingte konser vermiştir.

"Mesleğimde başarılı ve kalıcı olmamın ve yıllardır kazandığım saygınlığın en büyük nedeni; öz doğanın küçük bir parçası olduğumu asla unutmamamdır. Bir hayvan gibi duyularla ve önsezilerle yaşamak... Şarkı söyleme dilimi böyle keşfettim." 

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konser verdi; vermekte. Bunların büyük çoğunluğunu halk konserleri oluşturdu. Hemen hemen her söyleşisinde halk konserleri vermekten duyduğu memnuniyeti, aldığı eşsiz keyfi dile getirmekte. Üniversitelerin etkinlik ve söyleşilerinde de sıkça yer almakta; gençlerle bir araya gelmekten keyif almakta. 

Bir gezgin olarak seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Yurtiçinde Ege, özellikle güneşiyle onu etkiliyor. Doğu Anadolu, geçmişinde bu bölgeye duyduğu özlem ve vahşi doğasıyla onu çekiyor. Kapadokya’nın doğasına hayran. Yurtdışında Hindistan’ın güneyi, yiyecekleri, meyveleri ve müziğiyle favorisi. Türkiye’ye çok benzettiği Yunanistan’ın müzikleri ilgisini çekiyor. Nepal, Tibet ve Sri Lanka da seyahat etmeyi sevdiği yerlerden.

Doğayla iç içe yaşamak, doğal beslenmek; hayvanlarla, ağaçlarla, nehirlerle, bozkır ve dağlarla, hatta çakıl taşlarıyla kurduğu dostluk, yaşam enerjisinin kaynağını oluşturmakta. 

Albümleri:
1988 - Livaneli Şarkıları
1990 - Çağrı
1992 - Ayak Sesleri
1994 - Eski Fotoğraflar
1998 - İlla
2012 - Nereye Kadar


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
LEMAN SAM, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ