KEREMCEM

Gerçekte 28 Aralık 1977, resmi kayda göre ise 5 Ocak 1978 tarihinde Milas’ta doğdu. İlköğrenimini Milas Sakarya İlkokulu’nda gördü. Aslen Muğlalıdır. İzmir Özel Fatih Koleji’ndeki ortaöğreniminden sonra Muğla Turgutreis Lisesi’nden 1995 senesinde mezun oldu. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2003’te mezun oldu. Gitar çalmaya lise yıllarında başladı, sözü ve müziği kendisine ait ilk bestesi olan ve ilk albümünde de yer alan “Elimde Değil” şarkısını 1996’da Ankara'da yaptı.
2001 - 2005 arası
Daha sonra üniversite yıllarında tanıştığı arkadaşı Yunus Adak’la beste çalışmalarına devam etti. 2001’de Yonca Evcimik’in teşvikiyle İstanbul’a geldi. Yine onun vasıtasıyla 2004’te Aykut Gürel’le çalışmaya başladı. 2004’te ilk albümü Eylül, İrem Records etiketiyle piyasaya çıktı. “Nerelere Gideyim”, “Pardesü”, “Ağlayalım Beraber” ve “Aşk Oyunu” gibi sevilen şarkılarını içeren bu albüm ona “Popsav” ve “Altın Kelebek”ten “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödüllerini getirdi.
Aynı sene TRT’de yayınlanan TV filmi “Kerem İle Aslı”nın “Kerem”i oldu. 2005 senesinde onu daha büyük kitlelere tanıtan Aşk Oyunu dizisinde Sarp adlı karakteri canlandırdı. Aynı sene Seden Gürel’le düet albümleri Maia'yı çıkarttılar. Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan’ın sevilen şarkısı “Küçük Bir Aşk Masalı"nı yeniden yorumladılar.
2006 - günümüz
2006’da Haldun Dormen yönetimindeki “Broadway’den İstanbul’a” isimli müzikal projede “Notre Damme de Paris”, “Grease”, “Hisseli Harikalar” ve “Lüküs Hayat” müzikalleri’nden şarkılar söyledi. Aynı sene 2. solo albümü “Aşk Bitti”yi çıkardı. “Aşk Bitti”, “Aman Aman”, “Kalenin Fethi” bu albümde en sevilen şarkılar oldu. Müzikalde seslendirdiği “Birlikte” isimli şarkısı da bu albümde yer aldı.
“Aşk Bitti” albümü ile “Kral Müzik Ödülleri”nde “En İyi Erkek Sanatçı” seçildi. Bir Walt Disney yapımı olan High School Musical 2 filminin soundtrack albümünde iki şarkı seslendirdi ve bu albümden “İçimdeki Müzik Sensin” video klibi Almanya, ABD ve birçok ülkede gösterildi.
Çirkin Ördek Yavrusu isimli animasyon filminde bir ördeği seslendirmesi, bu alandaki ilk deneyimiydi.
2007’de “İki Yabancı” adlı TV dizisinin “Dr. Cem”i oldu. 2008’de Romanya’dan “İmba” grubuyla “Ateşler İçinde" isminde bir single albüm çıkardı. Aynı sene “Elif” isimli TV dizisinin “Ahmet”i oldu.
“High School Musical 3” sinema filminde ve yakında çıkacak olan soundtrack albümde de yer alacak olan “Senle Olmak İsterim” isimli şarkıyı seslendirdi.
2009 3. solo albüm “Dokun”u yine İrem Records etiketiyle Aykut Gürel prodüktörlüğünde çıkardı. Daha albüm çıkmadan “Kita”yla birlikte seslendirdikleri ve müzik kanallarında uzun süre 1 numarada kalan “Hayallerin Peşinde” isimli video klip, 3D animasyon bir karakterle gerçek görüntünün beraber kullanılması açısından Türkiye’de bir ilk oldu. Albümün 2. klibi “Sana Ferrari Gerekti” isimli şarkıya çekildi.“En İyi Orkestralı Video (Sana Ferrari Gerekti)" gösterilerek 2009'ün en iyi videoları arasında gösterildi. İstanbul, Anadolu, Almanya, Kıbrıs ve Azerbaycan’da 170’in üzerinde konser verdi.
2009 senesinin Ağustos ayı ortalarında askere gitti. Vatani görevini 323. Kısa Dönem olarak 2010 yılının Ocak ayında tamamladı.  Keremcem, gitmeden önce son albümü “Dokun”da yer alan dört ayrı şarkıya klip çekti. “İmtihan” adını taşıyan ve uzun süre listelerdeki yerini koruyan ilk klibin ardından “Son Bir Kez / Ağustos Böcekleri” ile bir kez daha ekranlarda sevenleriyle buluştu. “Yutkunamıyorum” ve “Neden Geldin” isimli şarkılara çekilen diğer iki klip ise yayınlanmaya hazır bir şekilde sıralarını bekliyor. “Yutkunamıyorum” Keremcem askerden döndükten sonra ekranlarla buluştu.

Sanatçı, müzik kariyerini 2011 yılında çıkardığı Hayata albümü ile sürdürmektedir.


Albümleri:

2004 Eylül 
2005   (Aşk Oyunu Bonus Track)
2005 Maia
2006 Aşk Bitti
2008 Ateşler 
2009 Dokun
2011 Hayata
2013 Keremcem

Ödülleri ve Adaylıkları:

2005      POPSAV Başarı Ödülleri                En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı Kazandı

2005      33. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Solist               Kazandı

2005      Future Gençlik ve Müzik Dergisi               En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı Kazandı

2006      13. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek Sarkıcı "Aşk Bitti"        

2006      Google Türkiye Yılın En Çok Ziyaret Edilen Web Sitesi "keremcem.com"               Üçüncü

2006      10. İFA Ödülleri En İyi Pop Erkek Şarkıcı Kazandı

2006      NetBul Magazin Türkiye'nin erkek pop star’ı      Seçildi

2007      Jetix      En Sevilen Türk Erkek Şarkıcı      Kazandı

2007      Walt Disney       HSM-2 Şarkılarını Kendi Diline En İyi Adapte Eden Şarkıcı              Kazandı

2008      Yılın En Has Bilişimcileri -Kadir Has Üni-  En İyi Resmi Web Sitesi (Sanatçı)             Kazandı

2009      Algida Max         En Sevilen Erkek Sanatçı              Kazandı

2009      Gerçek Pop        En İyi Orkestralı Video Klip "Sana Ferrari Gerekti"            Kazandı

2010      Ayaklı Gazete    Türkiye'nin En Güzel Yüzlü Erkek Dizi Oyuncusu               Kazandı

2010      Magazin Plus     Yılın En İyi Erkek Pop Sanatçısı   Seçildi

2010      Altın Kariyer Ödülleri -Muğla Üni.- En İyi Türk Pop Sanatçısı        Kazandı

2011      Aka Koleji Yılın En İyileri                Yılın En Beğenilen Pop Yıldızı      Seçildi

2012      Ege Üniversitesi               Yılın Sanatçısı     



Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
KEREMCEM, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ