IŞIN KARACA

7 Mart 1973 tarihinde Londra"da doğan Işın Karaca, ilk günden olmasa bile çocukluğundan bu yana şarkı söylüyor. Öğrencilik yıllarında başladığı müzikal çalışmalarına, Londra IV King Edward Okulu İngiliz Dili ve Edebiyatı, Tiyatro bölümünde okurken de devam etti. Müzik onun hayatında hep vardı, ama hayatının seyrini tek bir gecede değiştirebileceğini kendisi bile tahmin etmemişti.
Kıbrıs"ta restoran işleten annesinin yanına tatil amacıyla gittiğinde, şarkı söylemeyi çok sevdiğini bilen annesi onu sahneye davet etti. Işın, her zamanki gibi, eşsiz sesiyle harika şarkılar söyledi ve olanlar oldu. O gece başlayan tesadüfler, Işın"ın kısa bir süre içinde sahnelere çıkmasına kadar devam etti.

Önceleri hobi olarak başlayan bu iş, bir anda onun yaşam tarzı haline geldi ve Işın, Kıbrıs"tan İstanbul"a yatay geçiş yapmaya karar verdi. Bugüne kadar çeşitli müzisyenlerle ve gruplarla çalışan Işın, pek çok albümde vokal yaptı, onlarca dublaj ve jingle çalışmasında yer aldı. Özellikle Powertürk için seslendirdiği jingle"lar oldukça beğeni topladı.

1999 yılında kurulan Panic Attack grubunda vokalistlik yapması, 1999 ve 2000 Eurovizyon Türkiye Finallerine katılması, 1999 Altın Güvercin Yarışması bütün dallarda birincilik kazanması, Işın"ın başarılı müzik kariyerinin ilk basamaklarını oluşturdu. Ancak, Işın için belki de en önemlisi, gerçek bir ustaya, Sezen Aksu"ya 1997 yılından bu yana vokalistlik yapıyor olması...

Sezen Aksu"nun ve birçok değerli müzisyenin imzasını taşıyan Işın Karaca"nın ilk albümü "Anadilim Aşk" Power Records etiketi ile piyasaya çıktı. Aradan üç yıl geçtikten sonra 2004 yılında ikinci albümü "İçinde Aşk Var" ile hayranlarıyla buluştu.

2 yıllık bir aradan sonra 16 Haziran 2006 tarihinde üçüncü albümü Başka 33/3'ü piyasaya sürdü. Bu albümde çoğunlukla Alper Narman ve Fettah Can ile çalıştı. Bir tane de kendi bestesinin yer aldığı albümün çıkış parçası "Mandalinalar" bir hit olmuştur. İkinci klip şarkısı ise "Kalp Tanrıya Emanet" oldu. Bu albümün önceki albümlerinden en önemli farkı ise artık Sezen Aksu ile çalışmıyor olması. Sezen Aksu vokalisti olarak tanınan Karaca, bu albümde Aksu ile çalışmaması ile ilgili olarak Sezen Aksu okulundan bir dönem uzaklaştırıldığını söylüyor.

2007 yılında Dolapdere Big Gang'in Just Feel albümünde "The Final Countdown" şarkısını seslendirdi. Bu şarkı Işın Karaca'nın yayımlanmış bir albümde seslendirdiği ilk ingilizce şarkıdır.

2008'in başında Ogeday ile ortak çalışması olan Maxi Single çıktı. Bu singleda "Eski Bir Resim" adlı şarkının RnB, Electribe, House, Reggaeton ve Electronic tarzında remiksleri yer alıyor. Haziran ayında atv'nin Elif dizisinin jenerik müziği için Esmeray'ın hit şarkısı "Unutama Beni"nin cover'ını seslendirdi.

Uyanış (2009)

Dördüncü stüdyo albümü Uyanış 29 Mayıs 2009 tarihinde yayınlandı. Sibel Alaş, Zeki Güner, Erol Temizel, Erdem Yörük gibi isimlerle çalıştı. Bu albümde Işın Karaca yoğunluklu olarak besteci ve söz yazarı olarak yer alıyor. Albüm geleneksel pop tarzının dışında R&B ve elektronik tarzında farklı soundlara sahiptir. Albümün ilk klibi "Bilmece" olmuştur. Şarkıya Hint filmleri tarzında bir klip çekilmiştir. Albümün ikinci ve son klibi ise Sedat Doğan ve Cem Başeskioğlu tarafından kliplendirilen "Uyanış" olmuştur. Müzik oteriteleri tarafından UYANIŞ albümü tam not almıştır. ANADİLİM AŞK tan sonra Işın Karaca'nın yeniden bohem ve müzikalite sınırlarını zorladığı gerçek bir başyapıt olarak, UYANIŞ albümü gösterilir.

Arabesque (2010)

Karaca, beşinci albümü için farklı bir tarz denedi. Arabesk tarzındaki Arabesque: Geçmiş, Geçmemiş Hiç... albümü 22 Nisan 2010'da SM Gold ve Akış Production etiketiyle yayınlandı. Albümde 80'li 90'lı yıllarda Türkiye'de sevilen arabesk şarkıları, ayrıca Göksel'in de Arka Bahçem albümünde seslendiği Kibariye'nin hit şarkısı "Kim Bilir"i de seslendirdi. Karaca'nın arabesk tarzda şarkı söylemesine yardımcı olmak için Selami Şahin, Işın Karaca'nın vokal koçluğunu üstlenmiştir. Albümdeki şarkıların düzenlemesi Selim Çaldıran tarafından yapılmıştır. Albüm, Karaca'nın son üç albümünde olduğu gibi akustik olarak kaydedilmiştir."Ben Sevdalı, Sen Belalı" şarkısında Hüsnü Şenlendirici konuk olmuştur.

2010 yılının Mart ayında, eski ve yeni nesil sanatçıları bir araya getiren Zerrin Özer'in prodüktörlüğünü yaptığı Her Devrin Devleri projesinde yer almış, Berkant ile düet yaptıkları "Kırmızı Ruj" şarkısı albümün çıkış şarkısı olmuştur. 


Albümler:

Anadilim Aşk (28 Kasım 2001, Power Records)
İçinde Aşk Var (16 Aralık 2004, İmaj Müzik)
Başka 33/3 (19 Haziran 2006, Seyhan Müzik)
Uyanış (29 Mayıs 2009, Seyhan Müzik)
Arabesque (22 Nisan 2010, Seyhan Müzik)
Arabesque II (7 Temmuz 2011, Seyhan Müzik)
Her Şey Aşktan (8 Mayıs 2013, Seyhan Müzik)
Ey Aşkın Güzel Kızı (3 Şubat 2015, Seyhan Müzik)
Eyvallah (1 Aralık 2017, Akış Production)

Ödülleri ve Adaylıkları:

1999      Altın Güvercin Şarkı Yarışması    En İyi Yorumcu  Kazandı

2000      Altın Güvercin Şarkı Yarışması    En İyi Yorumcu  Kazandı

2002      Kral TV Video ve Müzik Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Kadın Aday Gösterildi

2005      Kral TV Video ve Müzik Ödülleri    En İyi Pop Kadın Aday Gösterildi

2006      İstanbul Fm Altın Ödül Töreni En İyi Pop Kadın Kazandı

2010      İstanbul Fm Altın Ödül Töreni  En İyi Konsept Albüm "Arabesque" için Kazandı

2011      Kral Müzik Ödülleri En iyi proje "Arabesque" için  Aday gösterildi

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
IŞIN KARACA, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ