GÖKSEL

Göksel Demirpençe, 25 Kasım 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Mustafa Demirpençe adında erkek kardeşi vardır.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini devam ettirirken profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Göksel, 1992 yılından itibaren birçok orkestrada solistlik yapmıştır. 1995 yılında ünlü müzisyen Onno Tunç'la tanışmasıyla birlikte müzik kariyerinde ilk albümünü yayınlamıştır. Aynı yıl Sezen Aksu'nun orkestrasında vokalist olarak görev almıştır.

İlk albümü Yollar Sarp Özdemiroğlu prodüktörlüğünde 1997 yılında yayınlanmıştır. Albüm ağırlıklı olarak sanatçının kendi bestelerinden oluşmaktadır. Kendi şarkıları dışında söz ve müzikleri Sezen Aksu ve Onno Tunç'a ait "Kurşuni Renkler" ve "Yakışıklı" adlı iki şarkıyı yorumlamıştır. Albümün ses getiren ilk parçası "Sabır" olmuştur. Şarkı Göksel'in teatral yorumu ve Yavuz Çetin'in gitar solosuyla beraber, deneysel tatlar içeren video klibiyle de müzikseverlerin beğenisini kazanmıştır. ikinci albümü Körebe Ekim 2001'de piyasaya çıkmıştır. Bu albümde yer alan "Depresyondayım" şarkısı geniş kitleler tarafından çok sevilmiştir.  Körebe albümü aynı zamanda Göksel ve Alper Erinç'in müzikal birlikteliklerinin başlangıcı olmuştur. Şarkıcı aslında neşeli biri olduğunu ancak şarkılarını hüzünlü zamanlarda yazdığını söylemiştir.

Göksel, Alper Erinç prodüktörlüğünde 2003 yılında Söz Ver, 2005 yılında Arka Bahçem ve 2007 yılında çıkış şarkısı olarak "Yarabbi Şükür" seçilen Ay'da Yürüdüm albümüyle müzikseverlerle buluşmuştur. 2009 Mayıs ayında yayınlanan Mektubumu Buldun mu? ve 2010 yılında Hayat Rüya Gibi albümleri ile 70'li yılların şarkılarını yeniden seslendirmiştir. Yine 2012 yılında Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde Bende Bi' Aşk Var isimli albümü çıkaran Göksel, büyük beğeni toplamıştır. Bende Bi' Aşk Var son yılların en iyi albümü olarak nitelendirilmiştir. Göksel, dijital platformda yılın en çok indirilen şarkısı "Acıyor" ile Altın Kelebek, Avrupa Gazeteciler Derneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödüllerine layık görülmüştür. Göksel üçüncü video klibi "Yalnız Kuş"'u 2012 Kasım ayında yayınlamıştır. 2013 Türkiye Video Müzik Ödüllerin'de "En İyi Kadın Şarkıcı" ödülünün sahibi olmuştur. 5 Ocak 2015 günü Göksel'in dokuzuncu stüdyo albümü Sen Orda Yoksunu Avrupa Müzik etiketiyle dijitalde yayımlamıştır.  Albümün aranjörlüğünü Ozan Çolakoğlu üstlenmiştir. Şarkı sözlerinin yer aldığı albüm kitapçığını, Göksel kendi el yazısıyla yazmıştır.  Albüm fotoğrafları Moskova'da Aytekin Yalçın tarafından çekilmiştir. Toplam on bir şarkının yer aldığı albümdeki tüm şarkıların söz-müziği Göksel'e aittir. Albümün son şarkısını ise Göksel ve Mabel Matiz beraber yazmışlardır.

ALBÜMLERİ:

Yollar (1997), Körebe (2001), Söz Ver (2003), Arka Bahçem (2005), Ay'da Yürüdüm (2007), Mektubumu Buldun mu? (2009), Hayat Rüya Gibi (2010), Bende Bi' Aşk Var (2012) ,Sen Orda Yoksun (2015

ÖDÜLLERİ:

2009    İstanbul Fm Altın Ödülleri    En İyi Proje (Mektubunu Buldun Mu?)

2012    9.Radyo Boğaziçi Ödülleri    En İyi Şarkı (Acıyor)

Avrupa Gazeteciler Derneği Ödülleri    Yılın En İyi Pop Müziği Kadın Sanatçısı

39.Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Kadın Sanatçı

2013    1.Türkiye Müzik Ödülleri    En İyi Kadın Sanatçı

Müyap Dijital En Çok İndirilen Şarkı (Acıyor)

3.Pal Fm Müzik Ödülleri    Pal Fm Dj Özel Ödülü (En İyi Kadın Sanatçı)

1.Lefke Avrupa Üniversitesi Ödülleri    En Başarılı Kadın Vokal Albümü (Bende Bi' Aşk Var)

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Ödülleri    Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Kadın Şarkıcı

40. Altın Kelebek Ödülleri    Türk Pop Müziği Kadın Solist

2014    13.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri    En Beğenilen Kadın Şarkıcı

2015    12.Radyo Boğaziçi Ödülleri    En İyi Şarkı (Sen Orda Yoksun)

1. Gossip Time. Yıl Sonu Ödülleri    En İyi Albüm (Sen Orda Yoksun


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
GÖKSEL, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ