GÖKAN ÖZEN

Müzik hayatına daha çocuk yaşlarda başlayan Gökhan Özen, henüz 6 yaşındayken 1986 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi çok sesli çocuk korosu sınavlarını kazanarak ilk başarılarından birine imza atmıştı bile.. Dünya çapında klasikleşmiş opera eserlerini 3 sene boyunca bir çok kez koro ile birlikte sahnede sergiledi.

Ardından 1991 yılında TRT Ankara Radyosu TSM Çocuk Koro’sunun sınavlarını birincilikle kazanarak 7 yıl süren Türk müziği eğitimine başladı. Burada 7 sene boyunca TRT Ankara radyosunun değerli hocalarından şan, solfej ve nazariyat dersleri aldı. Elbette onu senelerce her hafta koroya götürüp getiren annesi Tülay Nadire Özen ve babası Osman Nuri Özen bey’in hakkını vermek gerekir...

Gökhan Özen, bu koro ile birlikte, ülkesini Fransa ve Rusya gibi bir çok ülkenin festivallerinde temsil ettiğinde henüz 12 yaşında idi Elbette Gökhan’ın bu dünyaya müzik için geldiği daha o yıllardan belliydi.

Daha sonra ilk, orta ve liseyi okuduğu TED Ankara kolejinden mezun olup, 17 yaşında kazandığı üniversite sınavı ile Ankara’dan ayrlıp hayallerinin peşinden İstanbul’a geldi... Hayat mücadelesi onun için hiç kimseyi tanımadığı bu şehirde başlamıştı bile...

Yakışıklı popstar o günleri kendi ağzında şöyle anlatıyor;

- Çocukluk ve gençlik yıllarımda, hatta kendimi bildim bileli müzik benim için vazgeçilmez bir tutkuydu. İçimdeki duyguları milyonlarca insanla paylaşabilmek için İstanbul’a gelmem gerektiğini biliyordum. Fakat ailem o yaşlarda üniversiteyi kazanmadan İstanbul’a taşınmama izin vermiyordu. Ben de ne yaptım ettim, Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanarak İstanbul’a geldim. Ama tek amacım elbette müzikti...

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne 2 sene devam eden ve bu süreçte beste çalışmalarına ağırlık veren Gökhan Özen, 1997 yılında hazırladığı demo şarkılarını Unkapanı’ndaki yapımcılara dinletmeye başladı.

Bu esnada Türkiye’nin ulusal radyolarından birinde canlı müzik programı yapmaya başlayan Özen’in kariyeri için bu radyo programı büyük önem taşıdı.

1999 yılında ‘Dayanamam’, ‘Üşüyorum’ gibi şarkıların da içinde bulunduğu ‘‘Özelsin’’ isimli ilk albümünü piyasaya çıkardı ve sadece 1 video klip ile uzun yıllar boyunca satışı devam etti ve tirajı yarım milyon satış rakamına ulaştı.

Ardından 2000 yılında tüm beste ve aranjelerin kendisine ait olduğu ‘Duman Gözlüm’ albümü ile ‘Aramazsan Arama’, ‘Tabiri Caizse’, ‘Dön Çarem’ gibi hitlere imza atarak Türk Pop müzik piyasası gündemine bomba gibi düştü. Sonunda beklediği büyük patlamayı 2000 senesinde gerçekleştiren Özen’in ünü ülke sınırlarını aştığında henüz 20 yaşında idi. Gerek sesi ve yakışıklılığıyla gerekse kendi bestelerini yazıp seslendirmesiyle, bu genç bir anda bütün genç kızların rüyalarını süslemeye başladı... Her gün evinin önüne yüzlerce genç kız sırf onu görmeye gelmeye başlayınca, komşuları rahatsız olan Gökhan Özen çok sevdiği evini bile değiştirmek zorunda kaldı. Boğaz Köprüsünde ‘Gökhan Özen gelmezse atlarım’ diyen fanlardan tutun, kendi kanları ile sevgilerini kağıtlara yazan hayranlara kadar çok tutkulu bir dinleyici kitlesine sahip oldu.

Universal Müzik etiketi ile piyasaya çıkan ve 1 milyonu aşkın tirajı ile yılın en çok satan albümlerinden olan ‘Duman Gözlüm’ ile Gökhan Özen, 2000-2002 yılları arasında içlerinde ‘Kral Tv En iyi çıkış’, ‘Altın Kelebek’ ve ‘MGD’ ödüllerinin de bulunduğu yüzlerce ödül ve plaket aldı.

Gökhan Özen 2002 yılında bir sonraki albümü ‘Civciv’i piyasaya çıkardı. 
Yine tamamı Gökhan Özen’in kendi beste ve aranjelerinden oluşan, DMC etiketli bu albümün içinden de sayısız hit şarkı kazanmıştı Türk Pop Müzik dünyası... ‘Herşeyde Biraz sen Varsın’, ‘Boşver’, ‘Civciv’ gibi hitlerle sadece ilk haftasında 300.000 üzerinde satışla Özen kırılması zor bir rekora da imza atmış oldu. Yaptığı ilk imza gününde Bağdat caddesi trafiğe kapandı, bu albümle bir anda ülkede seyyar satıcıların tezgahlarında canlı civciv satışları patladı.

2004 yılında çıkarttığı içerisinde Sana Yine Muhtacım, Dayanamam'ın yeni versiyonunun bulunduğu Aslında albümüyle başarısını pekiştirdi.2005 yılında kayıtlarını Londra’da yaptığı ve kariyerinde ilk kez İngilizce bir şarkıyı seslendirdiği Londra merkezli dünyaca ünlü starlara sayısız hit parça hazırlamış Ministry Of Sound - Gökhan Özen işbirliği ile içerisinde; sözü müziği Nazan Öncel'e ait olan Benim İçin N'apardın şarkısının da bulunduğu Kalbim Seninle - One More Time isimli maxi single, Bu maxi single ile de Mü-yap satış ödülünü aldı.2007 yılında, içerisinde Tövbeliyim, Ağlamak Sırayla, İnkâr Etme gibi parçaların da olduğu Resimler & Hayaller albümü, 2008 yılında ise çıkardığı Bize Aşk Lazım maxi single’ı ile yine herkesin diline şarkılarını dolamayı başardı. Bu albümle de Mü-yap satış ödülünü aldı.2010 yılında Daha Erken single ve Başka albümünü çıkarmıştır.

2012 yılında, Demet Akalın'ın albümünde bulunan; sözü, bestesi, aranjesi kendisine ait olan Yıkıl Karşımdan şarkısında ilk kez düet yapmıştır.2013 yılının en başarılı albümlerinden Milyoner’i sevenleri ile buluşturdu, albümün çıkış şarkısı Budala çok büyük ilgi gördü. Albümdeki Ne Fark Eder isimli slow şarkısı klipsiz olmasına rağmen 2013'ün yaz mevsiminde dahi en çok dinlenen şarkılardan biri oldu. Kariyerinde 2000 - 2013 yılları arasında çıkan 10 albümle neredeyse 5 milyon albüm satışına ulaştı.Gökhan Özen 2015 yılında ise Maske albümünü sevenlerine sundu albümün çıkış klibi Mis oldu ardından 2.klibi Eski Defter remix yani ( ri arenji ) 3.klibi Değişir Dünya ve en sonda slow Şarkı Korkak oldu.

Albümleri

2000: Özelsin

2001: Duman Gözlüm

2002: Duman Gözlüm remix albüm

2003: Civciv[16]

2004: Her Şeyde Biraz Sen Varsın (Sevgililer Günü'ne özel edisyon)

2004: Aslında

2005: Kalbim Seninle - One More Time

2007: Resimler & Hayaller

2008: Bize Aşk Lazım

2010: Daha Erken

2010: Başka

2013: Milyoner

2015: Maske

2020: Firardayım

 Ödülleri

Altın Kelebek Ödülleri   En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

Magazin Gazetecileri Derneği    Yılın Sanatçısı

Tebeşir.com Ödülleri  Müzik Dünyası Onur Ödülü

Siyaset Meydanı  Yılın Parlayan Genç Yıldızı

Popsav Şarkı Günleri      Teşekkür Ödülü

Kral TV Video Müzik Ödülleri     En İyi Beste (Aramazsan Arama)

2004      İstek Vakfı  Yılın Pop Müzik Sanatçısı

İstanbul Fm Altın Ödülleri           

 MÜ-YAP Müzik Ödülleri Diamond Albüm (Civciv)

2005      Future Müzik Ödülleri   En İyi Pop Erkek

Radyo'nun Yıldızları Yılın En İyi Sanatçısı

İstanbul Fm Altın Ödülleri           

2006      4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm Kalbim Seninle - One More Time

Radyo Yayıncıları Derneği  Yılın Şarkısı (Benim İçin N'apardın)

2007      İstanbul Fm Altın Ödülleri   En İyi Pop Erkek

2008      6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri  Altın Albüm (Resimler & Hayaller)

2012      Ankara Markaları Zirvesi Ankara'nın En İyi Markası

2013      Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Düeti (Yıkıl Karşımdan)

Şişli Belediyesi 1.Sihirli Mikrofon Ödülleri Radyoların Yetiştirdiği En İyi Pop Sanatçısı

2014 Number One Türk Müzik Ödülleri 1 Numaralı Albüm (Milyoner)

Düzce Üniversitesi Medya Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı

En İyi Şarkı (Budala)

Trafik Güvenliği Medya Ödülleri  En İyi Müzik Klibi (Budala)

4.PAL FM Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı

İstanbul FM Altın Ödülleri En İyi Video Klip (Benden Sorulur)

En İyi Konser Performansı (BGM Konseri)

2015 Siyaset Dergisi 20.Yıl Özel Ödülleri Yılın Türk Pop Müzik Erkek Sanatçısı

Yılın Söz Yazarı ve Bestecisi

Yılın Albümü (Milyoner)


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
GÖKAN ÖZEN, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ