BURCU GÜNEŞ

İlk bestesini 12 yaşında yapan Güneş, ilk sahne deneyimini ise İzmir'den Antalya'ya taşındıklarında 13 yaşında babasına vokal yaparak yaşamıştır. Babası ile kurdukları dio, trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde caz ve pop müzik şarkıları söylemiştir. Güneş'i o yıllarda dinlemeye gelen insanlar "Zenci Gırtlaklı Beyaz Kız" lakabını takmıştır. 18 yaşında, İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuvar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri almıştır. İzmir'in tanınmış caz kulüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere, müzik yarışmalarına katılmış ve birçok ödülün sahibi olmuştur. Aynı dönemde kendi söz ve bestelerini o yıl İzmir'e gelen dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletmesi ile profesyonel hayata adım atmaya başlamıştır.  Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup, kayıtlarını hazırlayıp İstanbul'a, Raks Müzik plak şirketine göndermişlerdir. Bir hafta sonra bu şirketten gelen teklifle acil olarak İstanbul'a ilk albümünü hazırlaması için çağrılmıştır.

1998 yılında Garo Mafyan, Nino Varon, Tanju Arıkan ve ekibiyle ilk albümü Aşk Yarası'nı piyasaya sürmüştür.  7 yabancı cover, 5 yeni şarkının olduğu albümde Gloria Gaynor'ın "First Be a Woman", Thalía'nın "De Dónde Soy" adlı şarkısını Zeynep Talu'nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumlamıştır.

1999 yılında Rafet El Roman'la "Son Mektup" adlı şarkıda düet yapmıştır. Aynı yılda Amerika'da yaşayan müzisyen Melik Yirmibir ile ikinci albümün hazırlıklarına başlamıştır. Albümde 5 adet Ara Dinkjian şarkısı yorumlamıştır. 2001 yılında Tılsım adlı ikinci albümünü çıkarmıştır. Bu albüm çalışmasında tarzının dışında bir eser olan "Çile Bülbülüm" adlı Türk Sanat Müziği şarkısını yorumlamıştır.  Ayna'nın solisti Erhan Güleryüz'e ait "Biz Aşkı Meleklerden Çaldık" adlı şarkı yine bu albümde yer almıştır.  Albüm 2001 yılında 1 milyon tirajını geçerek o yılın en çok satan pop albümlerinden olmayı başarmıştır.

2002 yılında üçüncü albüm hazırlıklarına başlamıştır. 2008 yılında 3 Hürel Sonsuza Kadar adlı albümde, 3 Hürel’in "Yorgunum" adlı şarkısını yorumlayarak albümde yer almıştır. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı adlı belgeselin müziklerinin yapımında katkı sağlamıştır. Ardından Burcu Güneş On the Club adını verdiği Ben Ateş Ben Su albümünün devamı olarak 5 şarkısının remiksinden oluşan remiks albümünü çıkarmıştır. Albümde "Olmazsan Olmaz" adlı şarkısının ingilizce versiyonuna da yer vermiştir. Yine aynı yılda Ege Üniversitesi'nden "En İyi Kadın Sanatçı" ödülününün sahibi olmuştur.

Birçok radyo ve reklam jingle'ı (Arçelik, Göğüş Yapı, Coca Cola, Duru Sabun, Eti Sütlü Çikolatam) da seslendiren Burcu Güneş, bugüne kadar Türkiye ve Avrupa genelinde 450'yi aşkın konser gerçekleştirmiştir.

ALBÜMLERİ:

Aşk Yarası (1998), Tılsım (2001), Ay Şahit (2004), Ben Ateş Ben Su (2006), Sihirbaz (2009), Gül Kokusu (2013), Anadolu'nun Güneşi (2018)

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Neredesin Firuze, Üç Tatlı Cadı  

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

2007 - Şarkı Söylemek Lazım 1 - Oyuncu Berke Hürcan'ın vokal koçu (Show TV)

2008 - Akademi Türkiye 2 - Jüri Üyeliği (Kanal 1)

2010 - Burcu Güneş ile Pop Caz Alaturka (TRT Müzik)

2010 - Yok Böyle Dans 1 - James Wilson ile yarışmacı (Show TV)

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

1999    5.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı    Adaylık

2002    8.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Pop Müzik Kadın Sanatçı    Adaylık

2010    1.Pal Fm Müzik Ödülleri    En İyi Albüm (Sihirbaz)    Kazandı

2011    Dokuz Eylül Üniversitesi Gurur Kariyer Öncüleri Ödülleri    Türkiye'nin Gururu Kariyer Öncüsü    Kazandı

2012    2.Pal Fm Müzik Ödülleri    Pal FM’de En Çok İstek Alan Şarkı (Oflaya Oflaya)    Kazandı

2013    3.Pal Fm Müzik Ödülleri    En İyi Düet (Çıkmaz Sokaklar)    Kazandı

2017    17.Magazinci.com Ödülleri    Yılın Kadın Pop Yorumcusu    Kazandı

Yılın Teklisi (Yakın Mesafe)    Kazandı


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
BURCU GÜNEŞ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ