BURAK AZİZ

3 Temmuz 1978 doğumlu müzisyen sanatçımız Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Bölümünde okudu. Ayrıca söz yazarlığı ile birlikte beste çalışmalarına devam eden sanatçımızın Sony Music’ten çıkardığı “Gül Kurusu” isimli ilk albümüyle 2000 yılında profesyonel kariyeriyle ilgili ilk adımları atmaya başladı.
Aynı yıl Fransa’da, İsrail asıllı Fransız sanatçı Ishtar Alabina ile yaptığı düet, üç ayrı dilde seslendirdiği Galatasaray Kulübünün resmi marşı “Galatasaray Te Quireo” nun single çalışmasıyla adını yurt dışında duyurdu. Bu çalışma Türkiye’de bir spor kulübü için yapılan ilk uluslararası çalışmadır. Ayrıca, yurt dışında 13 adet compilation albümde kendi şarkıları yer almıştır. 2003 yılında Amerika'da "Time Zone Records" tarafindan yayınlanan "Baila Habibi" ve "Yallah Amigos" albümleri bunlardan bazılarıdır.

Nalan, Lara, Atilla Taş ve Reyhan Karaca ve Selim Gülgören’in de bulundugu popüler sanatçıların albümlerinde söz ve besteleri ile yer aldı. Aynı yıl Burak Demir'in Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da ilgi gören "Dreamin' Istanbul" albümünde vokal ve ud performansıyla yer aldı.

Aziz, dört yıllık hazırlık döneminden sonra Müzikal Yapım'dan ilk single çalışması olan "Paslanmaz" ile popüler müzik dünyasına dönüş yaptı. Burak Demir'in aranjörlüğünü yaptığı albüm, Murat Eryalçın ve Ali Çehreli'nin yanısıra, sanatçının kendi söz ve bestelerinden oluşuyordu. Albümde "Alev", "Günce" ve "Lara" da vokalleriyle Burak Aziz'e eşlik etti. Daha sonra ‘Paslanmaz’ isimli şarkıyı da yine Ishtar Alabina ile seslendirdi. Ishtar’ın bütün dünya müzik piyasasında satışa sunulan albümüne söz ve müzikleriyle katkıda bulunarak, Burak Aziz ismini uluslararası platformda daha çok duyurdu. 2005 yılında “Hançer” isimli albümü, Fransa’da ATOLL Music aracılığıyla yayınlandı. Albümde Burak Aziz'in Ishtar ile kaydettiği, Paslanmaz adli bestesinin arapça düet versiyonu Fi Awak ve Fransız Hip Hop şarkıcısı Stephan Pecquet ile yaptıkları iki şarkı da yer aldı.

Balkan ülkelerinde iyi tanınan Bulgar sanatçı Toni Storaro'nun, 2006 senesinde çıkardığı albümüne söz ve müziği kendisine ait olan bir düet şarkıyla katkıda bulundu. Aynı yıl, Türk ve Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla proje-lendirilen, “2 Kıta” isimli albümde Japon sanatçı Seiko Ohba ile birlikte çalıştılar. TOEI MUSIC PUBLISHING ve MES YAPIM işbirliğiyle yapılan bu albüm, ilk defa bir Türk ve Japon sanatçının bir albümde Japonca, İngilizce ve Türkçe şarkılar söylemesini sağlıyordu. 2009 yılında Burak Aziz’in, Ali Çehreli ve Murat Eryalçın’la beraber oluşturdukları, BAM SESSION isimli grubun ilk world music tarzındaki ethnic çalışması, Almanya’da SUNA BAR RECORDS tarafından yayınlandı. Türkiye D&R daki satış listelerinde ilk 3’e kadar yükselen albüm içerisindeki şarkılar yurtdışındaki çeşitli compilation albümlerde yer almaya devam etmektedir. 2009 yılında Burak Aziz’in, Ali Çehreli ve Murat Eryalçın’la beraber oluşturdukları, BAM SESSION isimli grubun ilk world music tarzındaki ethnic çalışması, Almanya’da SUNA BAR RECORDS tarafından yayınlandı. Türkiye D&R daki satış listelerinde ilk 3’e kadar yükselen albüm içerisindeki şarkılar yurtdışındaki çeşitli compilation albümlerde yer almaya devam etmektedir.
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
BURAK AZİZ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ