YENER ÇEVİK

20 Eylül 1979 tarihinde İzmir'in kenar mahallelerinden birinde dünyaya gelen Yener Çevik aslen Erzurum'un Oltu ilçesindendir. İlk yıllarda Orhan Gencebay ve Run DMC müziğiyle tanıştı. Bir yandan hayatla mücadelesi devam ederken diğer yandan arabesk müziği ile rap müziğini harmanlayarak Yener Çevik tarzını oluşturdu.

Yaşadıklarından süzdüğü isyanı, sevinci ve kederi rap ile anlatmaya başlar. Liseli Genç, sıralarında dirsek çürüttüğü okulunun sahnesinden ilk defa seslendirdiği şarkısı olur. 2000'li yılların başında J&B Müzik Festivali ve H 2000 gibi müzik organizasyonlarında sahne alarak, kendini geliştirir. Türkçe rap'in ilk toplama albümü olan Yeraltı Operasyonu adlı karma albümün birinci ve ikinci bölümünde yer alır. Bunu yurt dışı projeleri izler.

18 Ağustos 2012 tarihinde bayram tatili için İstanbul'dan İzmir'e giderken trafik kazası geçiren Yener Çevik, içerisinde bulunduğu aracın 6 takla atması sonucu vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana geldi. Gerekli müdahalelerin ardından bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra başarılı üç ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarda kalçasına, ayaklarına ve omzuna platin takıldı. Uzun bir süre sahnelerde yer almadı.

2016 yılında Sokak Dili ve Edebiyatı adlı albümünü çıkarmıştır.Türkçe Rap'in ilk toplama albümü olan Yeraltı Operasyonu adlı toplama albümün 1. ve 2.'sinde yer aldı. Bunu yurt dışı projeleri izledi. Dj Mahmut'un prodüktörlüğünü üstlendiği Türkçe Rap Mixtape adlı çalışmada yer aldı. Albüm Almanya'nın ardından Türkiye'de yayınlandı. Sus adlı albümü 2001 yılında Universal Müzik ve Kod Müzik ortak çalışmasıyla yayınlandı. İşporta Rap adlı çalışması sevenleri ile buluşan ikinci albümüdür. Yener, Yerli Plaka adlı albümünde Gene Elde Mendil parçasında Ceza'ya eşlik etti. Bu çalışmayı Killa Hakan'ın Kreuzberg City adlı albümünde yer alan İçimde Killa Var şarkısı izledi. Eko Fresh ve Bushido'nun (Gheddo Maxi Single) adlı projesinde yer alan Gheddo (Turkish Remix) parçasında yer almıştır. Ayrıca Destere filminin soundtrackinde Doa Üstündağ ile birlikte yer almıştır.

Çalışmaları:
1999      Yeraltı Operasyonu (Toplama albüm)    Töre ve Liseli Genç adlı parçalarıyla eşlik etmiştir.
2001     Yeraltı Operasyonu 2 (Toplama albüm)  Sokakta Yavaş Yavaş adlı parçası ile eşlik etmiştir.
2001      Sus         Kayıtları 1998 yılında alınan fakat unutularak 2001 yılında yayınlanan ilk solo albüm
2004      Ishporta Rap      İkinci solo albümü
2012      Hiphoplife PRO Organize Oluyoruz Vol.2 (Toplama albüm) Ais Ezhel ile birlikte Yaprak Düşerse adlı parçayla eşlik etmişlerdir.
2014 Hiphoplife PRO      Organize Oluyoruz Vol.3 (Toplama albüm) Çocuk adlı parçası ile eşlik etmiştir.
2016      Gönlündekileri Gördüm               Yener'in albüm öncesi klibi ile yayınladığı Single.
2016      Music Sokak Dili ve Edebiyatı     Yener'in uzun aradan sonra yayınladığı üçüncü solo albümü
2016      Parçanın Adı Yok Yener'in Ev Yapımı İşler stüdyolarında kaydettiği ve klibini yayınladığı bu seneki 2.Single parçası
2016      Bugün Bu Halim Yener'in Video Klibi ile yayınlanan 3.Single Çalışması.Ev Yapımı İşler stüdyolarında çekilen klibin yönetmenliğini Jehat Hekimoğlu üstlenmiştir.
2017      1'den 1'e Dördüncü solo albümü
2017      Duvar   
2017      Gez Göz Arpacık             
2017      Ansızın
2018      Gözümle Gördüm          
2018      Sora Sora           
2018      Sabaha Doğru  
2019      Etraf     
2019      Gerçek Kahraman (Orijinal Film Müziği)


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
YENER ÇEVİK, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ