YASEMİN MORİ

 Yasemin Aygün Savgı (d. 4 Mart 1982, İstanbul), bilinen sahne adıyla Yasemin Mori, Türk şarkıcı ve şarkı yazarı.

Ablasının katkıları ile, ilk bestelerini ortaokul döneminde yapmaya başlamıştır. Kings of Convenience'ın 6 Temmuz 2005'teki İstanbul konserinde sahneye fırlayarak dans etmiştir, o zamandan beri üzerinde çalıştığı, tüm söz ve müzikleri kendisine ait, ilk stüdyo albümü olan Hayvanlar'ı 10 Temmuz 2008'de Irmak Plak ve Balet Plak etiketleriyle piyasaya sürmüştür. Bu albüm'ün sanat tasarımı'nı üniversite arkadaşı Seha Can ile üstlenmiştir.

Mori, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden 2004'te mezun olmuş ve çalışmalarından bazılarını bir dönem MySpace ve Tumblr sayfalarında yayınlamıştır. İkinci albümü Deli Bando'yu Ekim 2012'de Dokuz Sekiz etiketi ile piyasaya sürmüş, albümün gelişmesinde Korhan Futacı ve Kara Orkestra ve Boğaziçi Caz Korosu ile çalışmıştır.

Üçüncü albümü Finnari Kakaraska'yı Mart 2015'te çıkaran Yasemin Mori, albümde Ajda Pekkan'ın Gel şarkısını ve Nâzım Hikmet'in Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş şiirini yorumlamıştır. Çıkış parçası Oyna'nın klibi, Mori'nin 33. yaş günü olan 4 Mart 2015'te yayımlanmıştır. Albümdeki klibi çekilen diğer şarkılar arasında Elim Tetikte, Gel ve Ellerimin Karası yer almaktadır.

 

Albümleri
2008: Hayvanlar
2012: Deli Bando
2015: Finnari Kakaraska
2018: Estrella

Single'ları
2008: Aslında Bir Konu Var
2012: Dünya
2016: Yine Buluşuruz (Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile)
2020: Rampa Stampa

Ortak çalışmaları
2002: Sıfır - Sizden Nefret
2017: Sansar Salvo - Kalbimi Koydum Ortaya     

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
YASEMİN MORİ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ