EDİS GÖRGÜLLÜ

Edis Görgülü (d. 28 Kasım 1990) veya kısaca Edis, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. Londra'da doğdu ve İzmir'de büyüdü. Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşerek albüm hazırlamak için hemen çeşitli kişilerle iletişim kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine oyunculuğa başladı. Dinle Sevgili (2011-12) ve Hayatımın Rolü (2012) dizilerinin oyuncu kadrosunda yer aldı. Oyunculuk yaptığı bu yıllarda, menajerinden müzisyenlik için teklif aldı.

1 Aralık 2014'te çıkış single'ı "Benim Ol"u yayımladı. "Benim Ol", eleştirel başarı yakaladı ve Türkiye'de bir hit olarak MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar yükseldi.

30 Mart-6 Nisan 2015 haftasında Türkiye'nin Google'da en çok aradığı isimlerden biri oldu. Edis'in çıkışı, çıkış şarkısı ve dansları pek çok kişi tarafından başarılı bulundu. Hürriyet'ten Ali Tufan Koç, Edis için "aranan taze kan" dedi.Edis, 31 Mart-1 Nisan'da Kansersiz Yaşam Derneği tarafından yapılan Alışveriş Yaşatır etkinliğine bazı özel eşyalarını bağışlayarak destek oldu. Bu eşyaların satılmasından elde edilen gelir, kanser hastası çocukların tedavisine destek olmak üzere kullanıldı. Şarkıcı, 2 Mayıs'ta Soner Sarıkabadayı ile birlikte Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahneye çıkarak ilk konserini verdi. 19 Mayıs'ta ise Sultangazi'de sahne aldı ancak kendisini daha yakından görmek isteyen hayranlarının sahneye hücum etmesi üzerine sahne çökme tehlikesi geçirdi. Bu yüzden konseri yarıda kesti. 10 Temmuz'da ikinci single'ı "Olmamış mı?"yı yayımladı. Ocak 2016'da Her Şey Aşktan filmi için kaydettiği "Vay" ve Ağustos'ta Türkiye'de iki numaraya kadar yükselen "Dudak" single'ını satışa sundu. Ekim'de giyim perakendecisi Defacto'nun bir reklam filminde oynadı. Yıl sonunda DMC ile kayıt anlaşması imzaladı. Haziran 2017'de beşinci single'ı "Çok Çok"u DMC ve Felix etiketiyle piyasaya sürdü. Şarkı, Türkiye'de iki numaraya kadar yükseldi ve 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Klip ile Yılın Şarkısı kategorilerinde aday gösterildi. Aralık'ta ilk kez canlı dijital konser verdi, bu konserde kendisine Fatma Turgut ile Ozan Çolakoğlu da eşlik etti.Şarkıcının ilk stüdyo albümü Ân, DMC etiketiyle Mart 2018'de piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı "Roman", Türkiye'de liste başarısı yakalayarak dört hafta üst üste bir numarada kaldı. Aynı dönemde şarkıcı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi'nin sözcüsü oldu ve 1 milyon değerinde bir anlaşma imzalayarak içecek markası Yedigün'ün reklamlarında oynadı. Ayrıca Yıldız Tilbe'ye saygı albümü Yıldızlı Şarkılar için "Buz Kırağı" şarkısını seslendirdi ve Emina ile düet yaptığı "Güzelliğine" single'ını çıkardı. Yıl sonuna gelindiğinde Telifmetre tarafından paylaşılan bilgilere göre Edis, 2018'de Türkiye'de radyo ve televizyonlarda en çok çalınan üçüncü erkek şarkıcı oldu. 2019'un başlarında, Edis'in, MasterCard Türkiye için bir promosyon şarkısı üzerinde çalıştığı açıklandı. "Paha Biçilemez Bir Şey Başlat" adlı şarkı Şubat 2019'da müzik videosu ile birlikte yayımlandı. Head&Shoulders ile bir sözleşme imzaladıktan sonra Edis, Onurr ile birlikte "Efsane Sensin" şarkısını yazdı ve hazırladı. Şarkı, Mayıs 2019'da Gülşen Aybaba'nın yönettiği bir müzik videosu ile yayımlandı.

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
EDİS GÖRGÜLLÜ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ