ESİN İRİS

Asıl ismi Esin Orhan’dır. 7 yaşından beri korolarda ve benzeri yerlerde şarkı söylüyor, 13 yaşından beri de rap ve r&b ile ilgileniyor. Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünde öğrenciliği devam etmektedir.

2002 yılından itibaren şarkı sözü yazmaya başladı. Çeşitli nedenlerden dolayı çalışmalarına iki yıl ara veren Esin, savaş karşıtı sokak tiyatroları gerçekleştirdi. 2006 yılında Rap ve R&B ağırlıklı olan “Ekran” adlı ilk amatör Extended play underground albümünü çıkardı. Birçok müzisyenin ve müzik grubunun sahnelerine konuk oldu. Birçok konser ve partide sahne alan Esin farklı dalda müzik yapan isimlerle de ortak çalışmalarda bulundu.

Esin İris, şarkıcı Gökçe Dinçer‘in “Beş Kuruş” isimli albümünün çıkış parçası olan “Beş Kuruş” şarkısında ve parçanın klibinde görev aldı. Ayrıca şarkıcı Gökçe Dinçer‘in “Tuttu Fırlattı“, “Ne Yapardım” ve “Oh Olsun” şarkılarının sözlerinin yazımını sanatçılarla birlikte gerçekleştirdi.

2013 yılında ise farklı dallardanı sözleri yazdı. Keremcem‘in “Aptal Aşık” isimli pop şarkısının sözlerini yazdı.

Müzik kariyerinin yanı sıra 2008 yılından beri reklam yazarı olarak da faaliyet gösteren Esin İris, reklamcılığın müzikle kesiştiği jinglelar ve kurumsal müzikler, jenerik müzikleri dallarında da aktif olarak yayınlanan birçok işe imza atmıştır.

İlk albümünden sonra

2014'te ise prodüktörlüğünü Samuray Gökce'nin üstlendiği Sony Music etiketiyle yayımlanan ilk albümü "Yine Mavi" ile müzikseverlerle buluşutu. “Yine Mavi" albümüyle aynı zamanda yorumcu kimliğiyle de karşımıza çıkan Esin İris, albümünde yer alan 10 şarkının tümünün sözlerine, birçoğunun da bestesine kendi imzasını attı. İlk klibi “Bu Gece” , ikinci klibini “Özledim” parçalarına, performans videosunu ise “Senin Şarkın” isimli şarkısına çekti.

“Bu Gece” klibinin senaryosunu klibin yönetmeni eşliğinde Esin İris yazarken, klibin yönetmenliğini Güçlü Gülan gerçekleştirdi. “Özledim” klibinin ise senaryosu ve yönetmenliği Evren Arasıl tarafından gerçekleştirildi. Esin İris, Yine Mavi albümüyle yaptığı çıkışla Düzce Üniversitesi 3. Medya Ödülleri’nden “En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcı” ödülünü kazandı. PowerTürk listelerinde haftalarca 1 numarada kalan “Bu Gece” şarkısıyla dinleyicilerden tam not aldı. Yine Mavi albümü dijital müzik platformu iTunes'da ön siparişe açıldığı hafta "En Çok Satan Albümler" listesine 4 numaradan hızlı bir giriş yaptı ve "Bu Gece"nin renkli video klibiyle de iTunes "En Çok Satın Alınan Videolar" listesinde kısa sürede zirveye oturdu.

 

“Bu Gece” şarkısının çıkışı itibarıyla Esin İris, içlerinde Okan Bayülgen, Beyazıt Öztürk, Mesut Yar, Güneri Cıvaoğlu gibi isimlerin programları da bulunmak üzere birçok gazete, dergi, radyo ve televizyon kanalında gerek röportajları ve haberleri, gerekse canlı performansları ile yer aldı.

 

"Bu Gece" şarkısının çıkışı için ekibiyle birlikte hazırladıkları reklam çalışması ile Hürriyet Gazetesi'nden Cengiz Semercioğlu'nun ve Mediacat gibi reklam dünyasının en önemli unsurlarının dikkatini çekerek haber oldu.

 2014 yapımı İksir filminin soundtrack’inin sözlerini yazdı, şarkının bestesi ve aranjörlüğünü Volga Tamöz yaparken, şarkıyı filmin başrol karakterini de canlandıran Keremcem seslendirdi. 2015 yılında yayınlanan Volga Tamöz’ün No 2 isimli albümünde Atiye’nin seslendirdiği “Yoksun Sen” isimli eserin şarkı sözlerinin yazımını Volga Tamöz’le birlikte gerçekleştirdi. Esin İris son olarak, Star TV’de yayınlanan “Çilek Kokusu” dizisi için jenerik müziği hazırladı. Diziyle aynı ismi taşıyan “Çilek Kokusu” şarkısının sözleri Esin İris, bestesi Esin İris ve Caner Karamukluoğlu, aranjörlüğü ise Özgür Aksüyek tarafından yapıldı.

 İlk albüm konserleri

2014 yılında Yine Mavi albümünün piyasaya sunulmasıyla beraber mini imza günü konserleri ve TV performanslarının yanı sıra 6 ay boyunca Jolly Joker İstanbul sahnesinde dinleyicileriyle buluşan ve her konserinden basında övgü dolu haberlerle bahsedilen Esin İris, bahar aylarının gelmesi ile önce 2 Mayıs 2015’te İstanbul LifePark’ta düzenlenen, Sattas, Şebnem Ferah ve MFÖ’nün de sahne aldığı Parkta Bahar Festivali’nde verdiği konserle, sonrasında ise İzmir – Kuşadası – Bodrum ayaklı mini­turnesi ile sahne performansından bahsettirmeye devam etti. 8 Temmuz 2015’te ise Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bir konser verdi.

Albümler

Yine Mavi (2014)[6]

EP'ler

Ekran (2006)

Single'lar

Bir Aşk Yok

Dans Edelim Mi

Korkarsan Dur


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
ESİN İRİS, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ