DAVID ŞABOY

Kendi Kaleminden Davıd Şaboy ?

Selam,
Beni tanımak istediğin için buradasın, o zaman hemen kendimi anlatmaya başlayayım; ‘Öyle herkes gibi ben de beş yaşında başladım müziğe’ diyemem, ama daha o yaşlarda radyonun sesini açmazlarsa evde terör estirirmişim. Çünkü daha o zamanlar bile müzik benim dünyayla olan bütün iletişimimi kesermiş. 

Hala da öyle… 

Okul çaylarında çalmaya basladığımda (e, seksenler tabii; o yıllar çay demek parti demek) ya 14’tüm ya 15… 

Şimdi geçmişe bakıyorum da, aslında hep güzel tesadüfler sayesinde harika işler yapmışım. Mesela askerlik sonrası bir tanıdığımın önermesiyle, ülkenin ilk ulusal yayın yapan radyoları Metro FM ve Joy FM’de program yapmaya başladım. Bu konuda hiç tecrübem olmamasına rağmen, beni yetenekli buldukları için daha ilk görüşmede işe alındım. Dört yıl boyunca bu radyolardan “Weekend Dance Party” ve “Sadece Müzik” isimli programlarla müzikseverlere ulaştım. Hatta ilk mixli yayınımı da radyoda gerçekleştirince büyük bir hayran kitlem oluşmaya başladı. Bu öyle bir hale gelmişti ki ileride sadece radyoda kalmayacağım belliydi.

Radyo devam ederken mekan gurusu İzzet Çapa ile tanışmam, bana popüler dans kulüplerinin kapılarını açtı. Böylelikle çok ünlü ve hip kulüplerde resident DJ olarak performans sergilemeye ve gitgide gece hayatının nabzını tutanlardan biri olmaya başladım. O zamanlar DJ’lik daha yeni yeni bir sektör haline gelirken, ben çoktan bu alanda pek çok ilke imzamı atmıştım bile... Özellikle düğünler ve kurumsal partilerdeki müzik konseptinin daha kaliteli bir hale gelmesinde ve bu gecelerin özel bir event’e dönüşmesinde büyük bir katkım olduğunu söylemeliyim. 

Yavaş yavaş ismimin duyulmasıyla İstanbul dışında da setler çalmaya başladım. Mesela Çeşme Caliente Beach’de geçirdiğim üç sezonu hayatta unutamam. Daha yeni yeni başlayan Beach Club konsepti ile, plajda binlerce kişinin, benim çaldığım müzikle kaybolması harika bir duyguydu. 

Sonra ülke çapında turneler başladı ama elbette Türkiye turneleri bana yetmeyecekti. Nitekim dünyada eğlencenin merkezi sayılan New York, Zürih, Sofya, Düsseldorf, Stuttgart, Mexico City ve Münih gibi pek çok şehirde çeşitli kulüplerde ve özel partilerde çaldım. Bu esnada Fedde Le Grand ve David Morales ile aynı sahneyi paylaşma imkanım oldu. 

Ama asıl amacım, çalmanın bir adım ötesine giderek işin mutfağına girmekti. Bu amaçla, müzik marketlerde yerini alan yaptığım ilk prodüksiyon, ÖZGÜN'ün 'Biz Ayrıldık' albümündeki 'Zilli’nin remiksiydi. Hemen ardından DEMET AKALIN’ın 'Zirve' albümünde ‘Çanta’ parçasına yaptığım düzenleme ve sonrasında SERTAB ERENER’in 'Rengarenk' albümündeki 'Koparılan Çiçekler' remiksi prodüksiyon anlamında ismimin duyulmasına katkı sağladı. Yaptığım bu iki çalışma sayesinde 2010 yılında dijital ortamda ve bandrollü albüm satışlarında ilk 10’da yer aldım.

Aynı sene içerisinde METİN AROLAT 'Lütfen Yaz Gelsin', FUNDA ARAR 'İkimiz', SEZEN AKSU imzalı ÖMÜR GEDİK & TEOMAN düeti 'Portakal' remiksleri ve DEMET AKALIN 'Deliyim' e yaptığım düzenleme, listeleri, satış grafiklerini ve gece kulüplerini oldukça zorladı. Albüm çalışmalarında ve stüdyo kayıtlarında birlikte çalıştığım sanatçıların arasında AJDA PEKKAN, GÜLBEN ERGEN, FERHAT GÖÇER, ZİYNET SALİ, MUSTAFA CECELİ, BURCU GÜNEŞ, MURAT DALKILIÇ bulunuyor. Bütün bu isimlerle çalışmak ve onların projelerinde yer almak benim için gerçekten özel bir deneyimdi. 

‘DAVİD ŞABOY Feat. DEMET AKALIN’la bir ilke imza atarak başlattığım ve İzmir, Bodrum, Eskişehir, Antalya, AfyonKıbrıs VE Tekirdag'da sahne aldığımız çalışmayı, 2011 yılında ‘DAVİD ŞABOY Feat. AJDA PEKKAN’ ile gerçekleştirdim. Ajda Pekkan’la Zürih’te başladığımız bu performansı Almanya’da Aachen, İstanbul’da İnönü Stadyumu, Billionaire Club, Çırağan Sarayı, SuAda ve İzmir’de devam ettirdik. 

Yarattığım farklı setlerle farklı dinleyici kitlelerine sahip DJ’lerden biri olmak ve beni tanımak için senin bu satırları okumuş olman beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden senin ve beni sevenlerin takdirini sürdürebilmek için kendimi geliştirmeye ve üretmeye devam ediyorum. 

Yeni mekanlarda, yeni projelerde yeni şarkılarla buluşmak dileğiyle,
David
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
DAVID ŞABOY, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ