ÖZLEM TEKİN

18.11.1971’de California’da doğan Özlem Tekin, babası Prof. Dr. Talat Tekin’in Berkeley Üniversitesi’nde öğrenim görevlisi olması nedeniyle uzun bir süre Amerika’da kalır ve ilk öğrenimine başlamadan önce Ankara’ya gelir.

İlk öğrenimini Fransızca eğitim veren Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamlarken, ablalarının dinlediği parçalar ve piyano çalmalarından etkilenerek piyano derslerine başlar. Ardından, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarına girip klarnet bölümünü kazanır. Tüm konservatuar eğitimi boyunca Ankara’da sahne çalışmaları yaparak sahne tecrübesini arttırır. Yaz dönemlerinde ise Bodrum başta olmak üzere, çeşitli yerlerde sahne alır. Repertuarında jazz, İngilizce pop ve rock parçalara ağırlık veren Özlem, 1991-1992 yılları arasında konservatuardan mezun olduktan sonra akustik gitara merak salar ve besteler yapmaya başlar…

O artık tanınan bir müzisyendir… Lokomotif grubundan aldığı teklif üzerine İstanbul’a gelir ve kısa bir süre Lokomotif ile çalıştıktan sonra tamamı bayan müzisyenlerden oluşan Volvox grubuna katılır. Gruba klavyeci ve back vocal olarak giren Özlem, Şebnem Ferah’ın da bulunduğu Volvox ile iki yıl aralıksız müzik yapar. Özlem’den önce Ankara’da çeşitli mekânlarda sahne alan Volvox, Özlem’in ısrarı üzerine İstanbul’a gelir. Başta Kemancı ve Sis Bar olmak üzere dönemin en önemli rock sahnelerinde performans gösterirler. İstanbul’a gelmeleri daha çok tanınmalarına sağlamıştır. Hiç albümleri olmadığı halde, bir çok insanın günümüzde dahi tekrar bir araya gelmelerini dileyeceği efsanevi bir grup olacaklarından habersiz müziklerini yapmışlardır. Farklı müzik tarzlarına olan ilgilerinden dolayı iki yılın ardından yollar ayrılır. Artık herkes kendi müzik serüvenini yaşamaya başlayacaktır…



Kime Ne? İlk solo albümü için Hakan Peker’le anlaşan Özlem, hızlı bir şekilde çalışmalara başlar. İlk albümü “Kime Ne” 1996 yılında yayınlandıktan sonra, “Aşk Herşeyi Affeder mi” büyük yankı uyandırır. “Çok üzgünüm istemeden seni dün gece aldattım” gibi cesur sözlerle başlayan şarkı, aldatmaya dayalı ve kadın erkek ilişkileri odaklı şarkılara yeni boyutlar kazandırır. İlk defa bir kadının bu kadar açık yüreklilikle aldattığını ifade etmesi ve bunun yanında Özlem’in kullandığı alışıla gelmişin dışındaki yorum insanların oldukça ilgisini çeker. Fakat albümde ilginç sözlere sahip olan şarkı bir tek “Aşk Her Şeyi Affeder mi” değildir. Zoraki evliliklere “böyle zorla düğün olmaz ki yok mu sevdiğin” diye haykıran “Duvaksız Gelin”, “ümidi yok kimden yardım dilesin, hiç mi sevmez anacığına dönesin” diyerek sokak çocuklarının hayatını sorgulayan “Herkes Şanslı Doğmuyor”, “kurşunlar sizin olsun, kurusun gözler” diyerek isyan ettiği “Sebepsiz Savaş” gibi şarkılar albümün ön plana çıkan ve dönemin müzik tarzı düşünüldüğünde Türk müziğine büyük bir yenilik getirdiği eserlerdir. Alternatif Pop adını verdiği müziği ile Özlem, o yıllarda çok ilgi çeker. Rahatlığı, sözünü esirgememesi ve dış görünüşüyle, kariyeri boyunca isminin önüne koyulacak ‘asi rockçı’ sıfatı, bu albümle başlamıştır.


Kime Ne (1995)

Öz’e Dönüş… Büyük ilgi alan “Kime Ne” albümünden sonra Özlem, aynı işleri tekrarlamak istemez ve büyük bir risk alarak müzik tarzını elektronik alt yapılı rock ’a çevirir. Bu nedenle eski plak şirketiyle anlaşmazlığa düşer ve yollar ayrılır. “Öz” adını verdiği ikinci albümü, hiçbir canlı enstrümanın kullanılmadığı, tüm şarkıların elektronik müzikle yapıldığı, albüm kartonetinin bile çeşitli animasyon tekniklerle hazırlandığı Türkiye’nin tamamı elektronik ilk albümü olma özelliği taşır. Bu albümle birlikte Özlem’in görüntüsü de değişir. Saçlarının altını kazıtan ve öcü dediği kolundaki yeni dövmesiyle bambaşka bir Özlem vardır artık. Bir önceki albümüne göre daha depresif sözler taşıyan “Öz” albümünün ilk klibi, sevgilisini öldürüp ormanda gömmeye giden kadını canlandırdığı “Bahar”a çekilir. Büyük ses getiren “Bahar”ın ardından ikinci klip ise MCM gibi yabancı müzik kanallarında uzun süre listelere girmeyi başaran, “her şeyi kendine sor kendinden öğren, yanlış senin tek hazinen” gibi sözleri ile Özlem Tekin’in içindeki ruhu da net bir şekilde anlatan “Yol”a çekilir. O dönem için çok yeni ve farklı olan bu müzik tarzı ilk albüm kadar ilgi görmese de, yıllar sonra elektronik müzik yaygınlaştığında Türk müziği için bir ilk oluşuyla arşivlerdeki yerini almıştır.

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
ÖZLEM TEKİN, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ