AYLİN ASLIN

Aylin Aslım, 14 Şubat 1976'da Lich, Hessen(Almanya)'de doğdu.
Aylin Aslım, Beşiktaş Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan hemen sonra Müzikle ilgilenmeye başladı. Ünlü sanatçı, aynı yıl ilk kez sahnelerle tanıştı(1994). İstanbul'un çeşitli kulüplerinde çeşitli cover'lar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç sanatçı kısa bir süre sonra tamamı kızlardan oluşan Zeytin adlı rock grubuna katıldı.

Aylin Aslım, "Süpersonik" adlı grubu kurmadan hemen önce "Roxy Müzik günleri" ikincilik ödülü aldı. Ünlü sanatçı bir yıl sonra ise yine "Roxy Müzik Günleri"nden "Jüri Özel Ödülü" ile döndü.

Aylin Aslım, 2000'de Power Records'la anlaşarak "Gelgit" adlı albümünüyle müzik piyasasına merhaba dedi. Bu albümde yer alan "Senin Gibi" ve "Zor Günler" isimli iki parçası onun sesini geniş kütlelere ulaştırmaya yetti.

Aylin Aslim yine 2000 yılında kendisinin müzikal direktörlüğünü de yaptığı "H2000" adlı organizasyonda, Lamb, Bush, Chumbawamba, GusGus ve Jay Jay Johanson gibi müzik dünyasının en dev isimleriyle aynı sahneyi paylaştı. kısa bir üsre sonra Creamfieds ve Rockistanbul gibi geniş çaplı müzik festivalleriye hayranlarının karşısına çıkan Aslim, Tindersticks, Placebo, HIM, Macy Gray ve Queen Adreena gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin konserlerinden önce sahne alarak büyük beğeni topladı. 2003'de ise Bülent Ortaçgil, Mor ve Ötesi, Feridun Düzağaç, Athena, Vega, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir'le beraber "Savaşa Hiç Gerek Yok" isimli single çalışmasını yaptı.

Aylin Aslim 2003 itibariyle ilk albümünün şarkılarını sahnede Süt'lü adını verdiği proje çerçevesinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi. 2003 yılında ilk albümünde yer alan "Senin Gibi" adlı şarkısı Yunanlı sanatçı "Teresa" tarafından Yunanca yorumlandı. Teresa'nın albümü 2005'de ise Türkiye'de yayınlandı.

Aylin Aslim Murathan Mungan'ın Söz Vermiş Şarkılar albümünde yer alan "Kimdi Giden Kimdi Kalan" adlı parçayı yeniden yorumladı. Aslim ve Dj Mert Yücel'in birlikte yaptıkları "Dreamer" isimli İngilizce single 2004’te DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları Dreamer adlı İngilizce single İngiltere'de Balance Chart UK'de 3, Amerika'da Balance Chart USA’de ise 1 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Aylin Aslim Teoman’ın Balans ve Manevra isimli filminde rol alarak, filmin Pasaj Müzik'in yayınladığı soundtrack'inde Teoman2ın "Bazı Yalanlar" adlı parçasını yorumladı. Kutluğ Ataman'ın çektiği "İki Genç Kız" adlı filmin soundtrack'inde ise ilk albümünde yer alan "Keşke" adlı şarkısı yer buldu.

Aylin Aslım Ve Tayfası adı altında 2005'te Pasaj Müzik'ten "Gülyabani" albümünü çıkardı. Ünlü sanatçı bu albümünden "Gülyabani", "Ben Kalender Meşrebim" ve "Ahh" şarkılarına klip çekti.

Aylin Aslim 2006 yılında Ogün Sanlısoy ile "Kendin Oldun" adlı şarkıyı yorumladı. Aslim yine aynı yıl "Gel-Git" albümüne 2 remix ekleyerek Pasaj Müzik etiketi ile bu albümü tekrardan piyasaya sürdü.

Aylin Aslim 2007 yılında ise Bulutsuzluk Özlemi 20. Yıl Konserinde "Yüzünde Yaşam İzleri Vardı" adlı parçaya Nejat Yavaşoğulları'yla birlike düet yaparak seslendirdi.Yine aynı yıl "Onno Tunç Şarkıları" adlı albümünde "Bir Çocuk Sevdim" adlı parçayı yorumladı.

Aylin Aslim Rock sınıfı isimli proje çerçevesinde Madde isimli şarkıyı seslendirdi(2008). 2008'in sonlarına doğru çıkardığı "Güldünya Şarkıları" adlı albümünde, Nilüfer'in "Karar Verdim" isimli şarkısına yepyeni bir yorum getirdi.

2017'den itibaren Kaş'taki Gagarin Bar'ın sahibidir.

Albümleri
2001 Gelgit
2005 Gülyabani
2009 Canını Seven Kaçsın
2013 Zümrüdüanka
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
AYLİN ASLIN, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ