ZİYNET SALİ

Evcilik oyunlarında bile hep şarkıcı rolünü oynayan Ziynet Sali kendini bildi bileli önce ailesinin sonra eğitimi boyunca tüm okullarının solisti olur
Çocukluğunu İngiltere’de geçiren daha sonra ailesinin dönüş kararı ile Kıbrıs’ta yaşamaya devam eden sanatçı lise eğitimini tamamladıktan sonra K.K.T.C Kültür Bakanlığı T.S.M Korosu'nun en genç solisti olur. İçinde yer alan müzik tutkusu artık hedefi olmuştur ve müzik eğitimi almak üzere sınavlara girerek İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuar’ını kazanır. 
1994 yılında girdiği sınavı başarıyla geçer ve artık hayallerinin şehri İstanbul'da müzik eğitimine başlamıştır. Eğitimine devam ederken piyano eşliğinde İngilizce ve Latin şarkılar söyleyerek profosyonel sahne çalışmalarına ilk adımını atar. 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet  KonservatuarI’ndan dördüncülükle mezun olur. Artık müzik öğretmenidir ancak atamasının yapılmaması üzerine profosyonel müzik çalışmalarına devam eder. İngilizce, Latince ve Türkçe repertuarını geliştirirken bir taraftan da dönemin popüler bir plak şirketinde çalışmaya başlar. Böylece bir çok albüm prodüksiyonun yapım ve üretim sürecine tanıklık ederek bu konuda tecrübe kazanır. 
2000 yılında aynı plak şirketinden yayınlanan ilk albümü BA-BA müzik severlerle buluşur. Albümde A-PAPA isimli Yunan şarkının Türkçe cover'ı da yer almaktadır. BA-BA isimli bu şarkıyı Türkçe ve Yunanca yorumlar ve Yunanca aksanı ile dikkat çeker. Bunun üzerine Yunanca eğitimine ve repertuar çalışmalarına ağırlık verir. Böylelikle prodüktörünün de önerisiyle Türkçe - Yunanca şarkıları yorumlayan ve zengin sahne şovlarıyla iki kültüre ait ögeleri bir araya getirerek hazırladığı konserlerle kısa sürede büyük ilgi görür. 2004 yılında yayınladığı ikinci albümü "Amman Kuzum" ülke çapında ses getirir. 2006 yılında "Mor Yıllar" isimli üçüncü solo albümü yayınlanır. Bu albümde yer alan "Zordur Oğlum" isimli şarkı ile ilk kez ülkemizi uluslararası bir yarışmada temsil eder ve "Euro Dance”  yarışmasında tüm Avrupa'da yapılan halk oylamasıyla birincilik kazanır. Türkiye'de yaptığı albümler ve konserlerle başarısını pekiştirmeye devam ederken Yunan medyasının da dikkatini çeker. Türk ve Yunan Kültürü'nü ve şarkılarını popüler boyutta projelendirerek hayata geçiren ilk Türk kadın sanatçı olarak kendisine "Barış Elçisi" ünvanı verilir. 
Müziğin sınırsızlığı içinde kendi sınırlarını geliştirmeyi felsefe edinen Ziynet Sali aynı zamanda ruhunda yer alan Akdeniz'in egzotizmi ve romantizminin izlerini müziğine de yansıtma arzusundadır. Bu arzusunu 2008 yılında yayınladığı dördüncü solo albümü "Herkes Evine" ile gerçekleştirir. Sezen Aksu, Sinan Akçıl, Mustafa Ceceli gibi ülkenin önemli söz yazarı, besteci ve aranjörleriye birlikte çalıştığı albüm müzik listelerinde uzun süre ilk sıralarda yer alır. Albümden "Herkes Evine" ve "Beş Çayı" isimli şarkıları o yılın en çok dinlenen şarkıları arasındaki yerini alır. Aynı yıl "Bizde Böyle" isimli Sezen Aksu imzalı ilk single çalışması ile müzik severlerle buluşur. Single şarkısı ve  klibi ile yılın en çok konuşulan projelerinden biri olur. 
Albüm çalışmalarına büyük bir titizlik ve sürekli gelişime yatırım yaparak devam ederken verdiği konserler ve sahne şovlarıyla artık yurtiçinde ve yurtdışında büyük ilgi gören ve aranan bir konser sanatçısı olmuştur. 
2010'da yılın ilk günü yayınlanan "Rüya" isimi ikinci single'ı radyo play listlerini ölçümleyen uluslarası müzik ölçümleme şirketi www.nielsenmusicontrol.com verilerine göre yılın en çok çalınan şarkısı olur ve Kral Tv tarafından ödüle layık görülür. Şarkı aynı yılın dijital müzik platformlarında en çok indirilen ilk dört şarkısı arasında da yerini alır . 
2010 yılını "Bize Yeter" isimli üçüncü single çalışması ile kapatır. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un objektifiyle görüntülenen kapak fotoğrafları ve bir müzik albümü için bir ilk olan İstanbul'da yaptığı billboard çalışmaları büyük beğeni toplar. 
2009 ve 2011 yılları arasında ülkemizin önemli müzik adamlarından Ozan Doğulu'nun iki albümünde Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Mustafa Ceceli, Kenan Doğulu, Okan Bayülgen gibi sanatçılarla birlikte konuk sanatçı olarak yer alır. 2011 yılında yine konuk sanatçı olarak yer aldığı Enbe Orkestrası & Bahzat Gerçeker "Kalbim" isimli albümünde seslendirdiği "Dolaşayım Damarlarında" isimli şarkısı kısa sürede liste başı olur. 
2012 Mayıs ayında çıkardığı “Sonsuz Ol” isimli  albümünde  Ozan Çolakoğlu, Ozan Doğulu ve Mustafa Ceceli gibi müzik adamları ve Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Sıla Gencoğlu, Pakize Barışta, Zeki Güner, Onur Baştürk ve Sinan Akçıl gibi değerli söz yazarı ve bestecilerle   çalışan sanatçı bu albümden Alışkın Değiliz, Favori Aşkım, Yanabiliriz, Her şey Güzel Olacak ve Deli isimli şarkılarının video kliplerini yayınladı. Her şey Güzel Olacak isimli video klip yılın en iyi video klibi seçildi. Aynı yıl yayınlanan “Sonsuz Ol & Remixes” isimli albümünde Ozan Doğulu,  Suat Ateşdağlı, Hüseyin Karadayı, Kıvanç K, Kaan Gökman, Burak Yeter, Yasin Keleş, David Saboy , Emrah Karaduman gibi önemli DJ'lerin çalışmaları yer aldı. 
İstanbul’daki ilk büyük açıkhava konserini Eylül 2012’de KüçükÇiftlik Park’ta veren sanatçıyı 7000 kişi izledi.  “Bir Akdeniz Rüyası” isimli konser; repertuar, ses ve sahne düzeni, kareograf ve şovlarıyla  yılın en çok konuşulan konserlerinden biri oldu.   Yunanlı sanatçı Angela Dimitrou ve  dünyaca ünlü klarnet virtüözü Vassilas Salias’ın konuk sanatçı olarak yer aldığı konserde sanatçıya  flamenko dans sanatçısı Manuel Reina, Makedonya'nın ünlü brass grubu Agusev CAMBO Orkestrası ve dans kareografisiyle Natalie Marble eşlk etti. Bir süre sonra yayınlanan konserin Dvd’si D&R listelerinde haftalarca bir numarada kaldı. 
 

2013 Eylül ayında söz ve müziği Sinan Akçıl’a ait olan görsel kreatif çalışmalarını Hüseyin Ercayhan’ın video klip yönetmenliğini ise Mete Özgencil’in üstlendiği “Gelemiyorum Yanına” isimli single’ı müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Single sonrası Sonsuz Ol isimli albümünde yer alan sözleri  Sıla Gencoğlu bestesi Sıla Gencoğlu - Efe Bahadır ortak çalışması olan “Senin Olsun” isimli şarkısının video klibini yayınladı. 
 Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan sanatçı  Lösev’in çalışmalarına gönüllü katkılarda bulunmaktadır. 
 2013'te GNL Entertainment tarafından yayımlanan "Gelemiyorum Yanına" single'ının ardından tekrar DMC ile çalışmaya başlayan sanatçının 2014'te yayımlanan "Bugün Adım Leyla" single'ı ile konser kayıtlarının yer aldığı Bugün Adım Leyla albümü, ertesi yıl piyasaya sürüldü. 2015'teki altıncı ve son stüdyo albümü No 6 sonrasında sırasıyla "Ağlar mıyım? Ağlamam" (2017), "Magic" (2017), "Deli Divanenim" (2018) ve "Hadi Hoppalara" (2018) olmak üzere dört single çıkarırken "Magic" single'ı Sali'nin ilk İngilizce şarkısı oldu. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanan ve adaylıklar elde eden Sali'nin Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde iki ödülü de bulunmaktadır.

Albümleri:
Ba-Ba (2000, Dost Müzik)
Amman Kuzum (2004, Zorba Müzik)
Mor Yıllar (2006, Ozan Video)
Herkes Evine (2008, DMC)
Sonsuz Ol (2012, GNL Entertainment)
No 6 (2015, DMC)
 

Ödülleri:

2009 – 13. İstanbul FM Müzik Ödülleri, En İyi Şarkı, Beste Ve Söz (Beş Çayı)

2009 – 15. Kavram Olimpiyat Ödül Töreni, Özel Ödül

2011 – 17. Kral Müzik Ödülleri, Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı (Rüya)

2013 – 1. Türkiye Müzik Ödülleri – En İyi Klip – “Her Şey Çok Güzel Olacak”

2013 – 3. Pal FM Müzik Ödülleri – En İyi Klip – “Her Şey Çok Güzel Olacak”

2013 – Haliç Üniversitesi 2013 Yılın EN'leri Ödülleri – Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı

2015 – 12numara.com.tr Yılın Birincilik Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Ünlüsü

2016 – 3. En Moda Dergisi Yılın En İyileri – Yılın En İyi Kadın Sanatçısı

2016 – 3. En Moda Dergisi Yılın En İyileri – Yılın En İyi Albümü – No: 6

2016 – Daf Bama Müzik Ödülleri – Akdeniz’in En İyi Sanatçısı

2016 – Daf Bama Müzik Ödülleri – En İyi Türk Kadın Sanatçı

2107 – İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri – Yılın Müzik Kadını

2108 – Best of Kültür Ödülleri – En İyi Yabancı Single’ı – Magic


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
ZİYNET SALİ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ