YONCA ECİMİK

Yonca Evcimik, 16 Eylül'de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü’nden mezun oldu. 1978-1990 yılları arasında müzikallerde profesyonel dansçı ve şarkıcı olarak çalıştı. Aynı tarihlerde birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. 

1979’da Şan Tiyatrosu’na girdi. 1984’e kadar burada birçok oyun ve müzikallerde yer aldı. Yedi Kocalı Hürmüz, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Şen Sazın Bülbülleri, Nükhet Duru ve On Yıl Geçti, Ajda Pekkan Süperstar, Hababam Sınıfı ve Carmen rol aldığı çalışmalardır. Bu dönemde ayrıca Hababam Sınıfı Güle Güle ve Kızlar Sınıfı adlı filmlerde de oynadı. 1985 -1988 yılları arasında, Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda Yasaklar, Aşkolsun, Geceler, Reklamlar ve Deliler adlı oyunlarda rol aldı. 1989 -1990 yılları arası Gülhane Etkinlikleri ’nde sunucu ve Show Girl olarak çalıştı. 
1990 -1991 yıllarında müziğe ağırlık vererek, ilk albümünün çalışmalarını sürdürdü. Özer Plak etiketi ile yayınlanan ilk albüm ''ABONE - DANSÇI '' adıyla müzik marketlere sunuldu. Bu albüm ile 90'lı yıllardaki Türk popüler müziğinin fitilini ateşleyen Evcimik , yıllar yılı rekoru kırılamayan bir satış başarısı ile yepyeni açılımlar kattığı müzik dünyasına günümüzde halen daha bir eşi görülmemiş başarılı bir merhaba dedi.

1993 yılında, ikinci albümü olan '' KENDİNE GEL '' çıktı. Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan bu albüm, vücut ritminin kullanıldığı, klibinden kartpostalına kadar bir reklam mantığıyla çalışılan ilk albüm olma özelliğini taşımaktaydı. Yonca bu albümde ardı ardına yayınladığı ve haftalarca zirvede yer alan birçok video klibi ile halen daha zirvede olduğunu kanıtladı. 

Üçüncü albümü ''YONCA EVCİMİK '94'' , 1994 yılı Temmuz ayında marketlere girdi. Farklı bir tarz deneyen sanatçı, Jamaican Rap Sound’un Türkiye’de ilk kez kullanıldığı bu albümle popülaritesinden ve başarısından bir şey kaybetmediğini kanıtladı. ''YONCA EVCİMİK '94'' çerçevesinde Türkiye ve yurt dışında verdiği sayısız konser ile stadları ve konser salonlarını dolduran binlerce hayranı ile kucaklaştı. Albümün hafızalardan silinmeyen hitlerine örnek olarak ise '' Bandıra Bandıra '' , ''Tükendik '' ve ''Kıyamet Günü '' gösterilebilir.

Artık sıra her zamanki gibi ‘’ yeni ve ilk ‘’ şeyler yapmaya gelmişti. Bu amaçla kendisine gelen teklifleri değerlendiren Evcimik , bu kez gerçek anlamda House Music ve Soul Vokal çalışması yaparak Avrupa ve dünyaya açılan ilk pop sanatçımız oldu.

29 Eylül 1995’de parçanın klibi MTV Party Zone’da gösterildi. 30 Eylül 1995’de Amsterdam Chemistry Dance Club’da yapılan Avrupa Premieri ile çalışmaları start aldı. Gerek promosyonun tamamıyla Avrupa’ya dönük olması ve gerekse single formatının sadece Avrupa’da piyasaya çıkacak olması, bu girişimi daha da önemli kıldı Parça, Hollanda’da 12 inch (promo) ve cd formatında basıldı ve '' I’m Hot For You '' , onun Dub Miksi ve '' Haydi Durma Dans Et '' adlı üç parçalık single, 1 Ekim 1995’de Avrupa’da satışa sunuldu. Parçanın klibi ise, yurtdışından gelen bir ekip tarafından üç gün ve gece çalışılarak çekildi. Daha önce çektiği video kliplerden ikisi ödül almış Rene Nujiens, klibin yönetmenliğini üstlenirken, prodüktörlüğünü de aynı zamanda '' I’m Hot For You '' isimli parçanın söz yazarı olan Richard Cameron yaptı. 

'' I' M HOT FOR YOU '' albümünün Türkiye' de piyasaya sunulması ise 1995 ocak ayında gerçekleşmiştir. 

1997 yılında '' YAŞASIN KÖTÜLÜK '' isimli single çalışması piyasaya sürüldü. Sezen Aksu imzalı single çalışmasının yayınlanması ile aynı dönemde hararetli bir şekilde tartışılan siyasi olaylar ile paralel şekilde denk düşen şarkının sözleri ve Erhan Ceyhan yönetmenliğinde hazırlanan eğlenceli video klibi ile Evcimik yine uzun süre gündemi ve müzik listelerinin zirvesini meşgul etti.

1998’de '' GÜNAHA DAVET '' adlı albümü ile tekrar sevenlerine merhaba diyen Yoncimik , baştan aşağıya yenilediği görünümü , güçlü altyapılar ile hazırlanan şarkıları ile adını yine zirveye yazdırdı. ''Tatlı Kaçık'' , ''Günaha Davet'' ve ''Vurula Vurula'' gibi yıllar yılı dinlenecek olan yepyeni hitleri barındıran bu albüm sayesinde Türk popunda edindiği farklı yerin hakkını bir kez daha verdi ve bunun karşılığını da gerek yüksek albüm satışları , gerekse birbirinden prestijli birçok ödül ile aldı 

2001 yılında yeni bir albümle hayranları ile buluştu. "HERKES BAKSIN DALGASINA" adını verdiği 6. stüdyo albümü ile yine farklı bir Yonca huzurlarımızda idi. ''Sexy'' isimli şarkısının yurt dışında ki örneklerinden farksız olağanüstü dans performansları ile süslü video klibi ile haftalarca konuşulan Evcimik , bu albümünde birçok farklı tarzı bir araya getirmesi ve dans ağırlıklı albüm konsepti ile yine hayranlarından tam not aldı. 1999 Gölcük depremi ile bir kez daha tüm Türkiye'ye gösterdiği duyarlı yönünü albümün fotoğraf çekimleri için hazırlanan kostüm tasarımlarına taşıyan sanatçı , sevenlerinin çok ihtiyacı olan neşe sevgi ve barış üzerine mesajlar vermeyi bu albümünde de ihmal etmedi.

Takvimler 2002 'yi gösterdiğinde yine bir ilk yapma zamanı gelmişti. Evcimik , 1991 – 1994 arasında ki albümlerinde yayınladığı ve dillere marş olan 12 şarkısının , Türkiye'nin en ünlü DJ 'leri tarafından yapılan remixleri ile hazırladığı '' THE BEST OF YONCİMİX - REMİXES '' albümünü 2002 yazında yayınlayarak , avrupai müzik alt yapıları ile yine piyasadaki rakiplerinden bir adım önde olduğunu kanıtladı. Bu albümün bir diğer özelliği ise , Evcimik'in şarkı seçiminde resmi fan club üyelerinin fikirlerini almış olması ve bazı fan club üyelerinin kolaj çalışmalarına albüm kartonetinde yer vermesi olmuştur. Albümün ilk video klibi ise Abone , 8:15 vapuru ve Bandıra Bandıra adlı üç Yonca klasiğinin , megamix versiyonuna çekildi. Remix albümü tüm Yonca severleri eskiye götürürken , müzik eleştirmenlerinden de tam not aldı.

Sanatçının kariyeri boyunca en büyük düşlerinden biri olan Dans okulu projesi ise 2003 yılında hayata geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile YONCA EVCİMİK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ adı altında hizmete açıldı . '' İçinizdeki ışığı keşfedin! '' sloganı ile dans , müzik , bale , tiyatro ve sanatın daha birçok dalında eğitim vermeye başlayan okul , günümüzde halen yeni öğrencileri ile hizmete devam etmektedir. 

2004 'de DMC etiketi ile yayınladığı '' AŞKA HAZIR '' adlı maxi single 'ı ile hayranlarını sevindiren Evcimik , bu albümde Sallayalım Dünyayı ve Aşkım adlı şarkılarına video klip çekti. Söz yazarı ve besteci kimliği ile de göz dolduran sanatçı , Türkiye'de geniş kitlelere R&b ve Hip - Hop tarzını bu albümdeki şarkıları ile sevdirmeyi başardı.

2005 yılında ise hayranlarına bir sürpriz yaparak “OLDU GÖZLERIM DOLDU” adlı bir tekli çıkardı. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkı, kısa sürede müzik listelerinde en yüksek sıralarda yer almayı başardı. Bu single'deki özellik ise, cesitli ülkelerden DJ'lerin (Hollanda, Almanya, Ingiltere, Avusturya) remixleriyle bu teklide yer almalari.

Evcimik; 21 Ekim 2008′de 3 yıllık bir aradan sonra ”ŞÖHRET – İBRET ÖYKÜSÜ” adındaki albümünü piyasaya sürdü. Genç yeteneklere yer vererek Popkorn adlı kız grubunun yanı sıra kendi şarkılarını yazan ve çok iyi bir dansçı olan Uğur Yıldıran (U.UR)'a kendi albümünde yer verdi. Türkiye de yine denenmemişi yaptı ve 3 farklı projeyi bir albümde birleştirdi. Bu albümde sanat camiasında büyük sorun olarak gördüğü şöhret hastalığını konu alan Evcimik, şarkılarıyla mesaj göndermeyi ihmal etmedi. Albüme ismini veren "Şöhret" isimli şarkının müziği Bora Öztoprak'a, sözleri ise Bora Öztoprak ve Yonca Evcimik'e aittir. Çapkın Kız isimli şarkıya klip çekilmiştir.

Yonca Evcimik 2010 yılında Tweetine Bandım isimli tekliyi piyasaya sürdü. Şarkı sosyal paylaşım sitelerindeki sözcükler kullanılarak Tiridine Bandım türküsünün müziğine uyarlandı. Sözleri Merve Gürcan'a, müziği Emre Gürcan'a ait olan şarkıya klip de çekildi. Evcimik "Bu tekli benim müzik kariyerimde bir değişiklik yaptığımı göstermiyor. Sadece eğlence amaçlı, gülelim ve eğlenelim diye yaptığımız bir şarkı." açıklamasını yapmıştır.

Yonca Evcimik hayvan hakları için başlattığı "Var Olmak Haktır" adlı sosyal sorumluluk projesi için 2011 yılında çeşitli sanatçılarla birlikte Seni Hala Seviyorum isimli bir single'a imza atmıştır.

Evcimik, Eylül 2012'de sözleri Barlas Erinç'e, bestesi Tolib Kuliev'e, düzenlemesi İskender Paydaş'a ait olan Yallah Sevgilim isimli bir single yapmıştır.

Haziran 2014'te ise uzun yillar sonra 10 sarkilik bir albüm olan "15." ile hayranlarinin karsisina cikmaya hazirlaniyor.

Yonca Evcimik'in "Abone" ile başlayan müzik maratonunda aldığı ödüller arasında "En Çok Satan Albüm Ödülü", "Ümit Vaad Eden Sanatçı Ödülü", Türkiye'de dönemin en önemli ve etkili video müzik kanalı KRAL TV'nin düzenlediği "KRAL TV VIDEO MÜZIK ÖDÜLLERIN'DE" "Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı Ödülü" ve KKTC'de düzenlenen bir törende de "Yılın Kadın Pop Sanatçısı Ödülü", doğaya ve canlılara verdiği önemden ve bu konudaki çalışmalarından dolayı Doğa ve Çevre Derneği'nden "Yılın Çevrecisi Ödülü" bulunmaktadır.

Albümleri
Abone (1991)
Kendine Gel (1993)
Yonca Evcimik '94 (1994)
I'm Hot For You (1995)
Günaha Davet (1998)
Herkes Baksın Dalgasına (2001)
15.(2014)

Teklileri, EP'leri
8:15 Vapuru (1994)
Yaşasın Kötülük (1997)
Aşka Hazır (EP, 2004)
Oldu, Gözlerim Doldu (2005)
Şöhret (EP, 2008) - (PopCorn & U.ur)
Tweetine Bandım (2010)
Yallah Sevgilim (2012)
Aha! (2016)
Kendine Gel (2017)
Son Kalan Aşk (2017)

Remiks albümleri
The Best of Yoncimix - Remixes (2002)
Aha! - Remixler (2016)
Arşiv albümleri
5'i Bir Yerde - GOLD (2012)

Düetler
Kırmızı Kart feat Faruk K. (2002, Honki Ponki)
Oldu Gözlerim Doldu feat Sirhot (2005)
Oldu Gözlerim Doldu feat DJ Murad (2005)
Gözyaşı feat. Sirhot (2007, Nakavt)
Ah Be Yonca feat UUR (2008, Şöhret)
Seni Hâlâ Seviyorum (2011)
Bandıra Bandıra feat. Volga Tamöz (2012, Tam 90dan)
Çok Mu Zor feat Okay Barış (2014, 14.)
Kendine Gel feat İrem Derici & Gökçe (2016)
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
YONCA ECİMİK, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ