YENI TÜRKÜ

DERYA KÖROĞLU İstanbul’da doğdu. Londra’da başladığı ilkokul eğitimine Ankara’da devam etti. Ankara Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu ve 1983 yılında ODTÜ Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Gazi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde asistan olarak çalıştı. 1985 yılında İstanbul’a yerleşti ve bilgisayar yazılım sektöründe yöneticilik yaptı. 1995 yılına kadar AnaBritannica ve İletişim Yayınları için çeşitli veritabanı uygulamaları yazdı. Ortaokul yıllarında başladığı müzik hayatı, lise ve üniversite yıllarında yoğun olarak sürdü. Selim Atakan ve Zerrin Atakan ile kurdukları “Yeni Türkü” grubunda solo vokal, gitar, bağlama, vurmalı çalgılarda yer aldı. Grubun bestelerinin büyük bir bölümünde imzası vardır.1996-2001 yılları arasında BMG şirketinde müzik prodüktörlüğü yaptı. Yeni Türkü dışında, özellikle belgesel ve dizi film müzikleri yaptı. 1997’de bu çalışmalardan oluşan enstrümantal parçalar, “Musikarium” adlı albümünde yayımlandı.

ERKİN HADİMOĞLU 1991’den bu yana Yeni Türkü’de olan Erkin, İstanbul'da doğdu. İlk orta ve lise  eğitimini de yine İstanbul'da okudu. Kabataş Erkek Lisesini bitirdiği yıl aynı zamanda İ.Ü. Devlet Konservatuarı Keman Bölümünü de tamamladı  ve ardından Marmara Üniversitesi A.E.F. Müzik bölümünde okudu. Devlet Tiyatrolarında sahnelenen Oz Büyücüsü, Rumuz Goncagül müzikallerinde ve bir çok oyunun müziklerini bestelemiş ve sahnelenmesinde rol almıştır. Yeni Türkü dışında albüm ve farklı projelerde aranjör ve prodüktör olarak çalışmaktadır. Gruba katıldığı zamandan beri Derya ile birlikte TV dizi film ve belgesel müzikleri yapmakta ve grubun konser organizasyonlarında grubun menajerliğini üstlenmektedir.


FURKAN BİLGİ 1997’den bu yana Yeni Türkü’yle birlikte olup, Adana doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Lisans Mezunu olan Furkan halen Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı görevini sürdürmekte ve özel projelerde enstürmanist olarak görev almaktadır.


SERDAR BARÇIN İzmir doğumlu olan Serdar Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Flüt Bölümü mezunudur. Yeni Türkü’ye 2001 Ağustos ayındaki Rumeli Konserinde katılan Serdar, grup faaliyetleri dışında stüdyo müzisyenliği yapmakta ve Sertab Erener, Şebnem Ferah gibi solistlerle birlikte çalışmaktadır. Çeşitli jazz projelerinde de yer alan müzisyen Robert Kolej Saksafon Klubünde eğitmenlik yapmakta ve özel dersler vermektedir.


SEZER ALEMDAR Kocaeli doğumlu olan Sezer 2003’ten bu yana Stüdyo ve Sahne teknik aşamalarında Yeni Türkü’ye destek vermekte ve 2007’den bu yana da konserlerde bas gitar çalarak eşlik etmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim gören Sezer, halen Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencisidir. Yeni Türkü dışında çeşitli stüdyo ve projelerde tonmaister’lik yapmaktadır.


BAHADIR TANRIVERMİŞ Fatsa'da doğdu. Profesyonel müzik yaşantısına 1998'de çesitli isimlere çalarak başladı. Yeni Türkü'ye 2006 yılında dahil olan Bahadır halen kendi stüdyosunda bir çok sanatçının albümlerinde aranjörluk ve prodüktörlük çalışmalarını sürdürmektedir.

2001 yılı ve sonrası...

2001 yılında verdikleri Rumelihisarı konserleri için gruba Serdar Barçın dahil edildi ve 2001-2006 yılları arasında aynı kadro ile devam edildi. Yeni Türkü'nün sahne performansının doruğa ulaştığı bu dönemde topluluk Türkiye'de yılda ellinin üzerinde konser verirken, ABD'nin otuz iki eyaletinde 100den fazla konser vermişti. Bu dönemde grup eski kayıtlarını "Koleksiyon" adıyla yayınlamaya başladı. 2003'te Koleksiyon, 2004'te Koleksiyon 2, 2006'da Koleksiyon 3 piyasaya sürüldü. Ancak yeni şarkıların üretilmemesi ve yeni bir albüm çalışmasının olmaması sebebiyle 2006 yılında Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol gruptan ayrıldı. 2009 yılında Buğdayın Türküsü'nün 30. yılı şerefine bir konser veren Yeni Türkü'ye eski elemanlarının hemen hepsi eşlik etti. Can Dündar, bu albümün hazırlanma hikâyesini belgesel hâline getirdi ve bu belgesele İlk Türkü: Buğdayın Türküsü adını verdi. Belgesel ilk olarak 2012'de Altın Koza Film Festivali'nde gösterildi. 2013 yılında Buğdayın Türküsü, CD olarak tekrar basılırken bu belgeselin DVD'si de CD baskası ile beraber dinleyenlere sunuldu.

2011'de grup yeni albüm çalışmaları için stüdyoya girdi. Bu dönemde Fatih Ahıskalı solo çalışmalarına odaklanmak için gruptan ayrılsa da albüme katkıda bulundu. Köroğlu, Hadımoğlu, Bilgi ve Barçın dörtlüsünün tamamladığı albüm 2012 yılında özel bir kapak tasarımı ile Şimdi ve Sonra adıyla yayınlandı. 10 şarkıdan oluşan yeni albümün çoğunluğu Derya Köroğlu bestesi olmakla birlikte Erkin Hadımoğlu, Manos Loizos, Stelios Fotiadis ve Ümmüşen Gürsoy besteleri de yer aldı. Sözlerde ise Turgay Fişekçi, Funda Çetin, Meral Özbek, Can Yücel ve Yılmaz Erdoğan'ın yanı sıra Derya Köroğlu ve eski grup elemanı Cengiz Onural'ın da sözleri yer aldı. Gruba konserlerde udda Timur Sarıca, davulda Bahadır Tanrıvermiş, bas gitarda da Sezer Alemdar eşlik etmiştir.

               

Albümleri
Buğdayın Türküsü - 1979
Akdeniz Akdeniz - 1983
Günebakan - 1986
Dünyanın Kapıları - 1987
Yeşilmişik - 1988
Vira Vira - 1990
Aşk Yeniden - 1992
Külhani Şarkılar - 1994
Yeni - 1999
Şimdi ve Sonra - 2012

Film/Dizi müziği Albümleri
Film Müzikleri - 1983
Süper Baba - Film Müzikleri - 1995

Konser albümleri
Çekirdek Sanat Evi Resitali - 1984
Rumeli Konseri - 1991

Toplama Albümler
Günebakan / Dünyanın Kapıları - 1990
Her Dem Yeni - 1996
Koleksiyon - 2003 ("Günebakan", "Dünyanın Kapıları", "Vira Vira" ve "Her Dem Yeni" albümlerini içermektedir.)
Koleksiyon 2 - 2004 ("Yeşilmişik", "Akdeniz Akdeniz" ve "Aşk Yeniden" albümlerini içermektedir.)
Koleksiyon 3 - 2006 ("Rumeli Konseri", "Külhani Şarkılar", ve "Süper Baba" albümlerini içermektedir.)
Koleksiyon 4 - 2008 ("Aşk Yeniden", "Vira Vira", "Yeşilmişik", "Günebakan-Dünyanın Kapıları", "Külhani Şarkılar" ve "Akdeniz Akdeniz" albümlerini içermektedir.)

Single'lar
Telli Telli Remixes - 1996
Böyle Gitmez - 2012

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
YENI TÜRKÜ, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ