YELDA BAŞARAN

17.04.1984 yılında İstanbul’da doğdu. Müzisyen ve aynı zamanda spor hocası olan bir babanın ve öğretmen bir annenin çocuğu olan Yelda BAŞARAN ailenin en küçük ferdi. İlkokul yıllarında veteriner olma yollarında hayaller kurarken orta okul yıllarında resim yeteneği öğretmeni tarafından keşfedilince  öğretmeninin teşvikiyle öğrenimini Zübeyde hanım kız meslek lisesi grafik tasarım bölümünde görmeye karar verir. Okulda ki ders notları ve başarısı onu okul birincisi yapar ve üniversite sınavında aldığı yüksek not yine Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık bölümüne de birinci  olarak girmesini sağlar. Hayat tarzım dediği  spor hayatına  voleybolcu abisinin teşvikiyle 12 yaşında Eczacıbaşı Voleybol takımında profesyonel olarak oynamaya başlayarak adımını atar . Geçirdiği ciddi bir sağlık sorunu voleybol branşıyla  yollarının ayrılmasına sebep olurken eğitim hayatına birde iktisat fakültesi işletme bölümünü ekler; bu sırada fitness duayeni olarak adlandırdığı hocası merhum Gürbüz Tanseverle tanışır geçirdiği sağlık problemini Gürbüz Tansever yönlendirmesiyle  tedaviye yönelik çizdiği antreman programlarıyla atlatır ve artık bu spor Yelda Başaranın yaşam tarzı, mesleği ve en büyük aşkı olacaktır. Bu sırada Yelda hobi olarak ilgilendiği müzikle ilgili olan merakını bir tv kanalından gelen tekifle değerlendirir ve müzik programları sunmaya başlar sırasıyla Kral tv, Star tv, Tgrt, Kanal D gibi bir çok kanalda program sunuculuğu yaparken Gülgün Feyman’dan diksiyon dersleri  Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Actör Stüdyo Eğitimleri alır aynı zamanda antremanlarına devam ederken teknik yeteneği merakı dikkat ve ilgisi antrenörü  tarafından keşfedilince hocası tarafından vücut geliştirme federasyonuna yönlendirilir ve sınavlara hazırlanır sınavlarda başarılı performans çizerek artık bir eğitmen olur kendi bulduğu egzersiz teknikleri geliştirdiği değişik metaryellerle antreman  programlarıyla kısa sürede çevresinde onun tercih edilen sportif bir  motivasyon danışmanı olmasını sağlar. Profesyonellik anlamında adımlarını  araştırmalar yaparak değişik metaryallerle her köşede spor ve  egzersiz evi projelerini geliştirerek emin adımlarla ilerlemektedir .


    Yelda Başaran Egzersiz ve Beslenme üzerine  halen yurt içi ve yurt dışı araştırmalarına devam etmektedir.  Sağlık ve spordaki tecrübelerini geçtiğimiz aylara kadar uzman doktor arkadaşları ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Alper Gökçe ve Kadın Hastalıkları Doktoru Pınar Batu ile beraber canlı yayına taşıyarak izleyiciyi bilinçlendirmeye yönelik Herşey İçin Sağlık programıyla Beyaz TV ekranlarında yer alır. Şuan Özel  Avrupa Şafak Hastaneler Grubunda kadın sağlığı bölümünde Uz. Dr. Güray Tuna’yla birlikte çalışmalarına hamilelikte sportif ve stressiz doğuma hazırlık programı baybe gym projesini gerçekleştirmek üzere devam etmektedir. Akademik kariyerini Haliç Üniversitesi sağlık bilimleri beden eğitimi fakültesi antreman ve hareket bilimleri üzerine master programında sürdürmekte olup aynı zamanda artık o  ,yazarlık adına kolları sıvamış olup; yakında okuyucuyla buluşacak olan bir kitap hazırlığının heyecanı içindedir.


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
YELDA BAŞARAN, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ