ÖMÜR GEDİK

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Ömür Gedik, iş hayatına Sabah Dergi Grubu’nda başladı. 1993 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçen Gedik, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde master yaptıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl hocalık yaptı.


1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi’nde görev yapmaya başlayan Gedik, halen Hürriyet Keyif ekinde sinema eleştirmenliği, Hürriyet Kelebek'te ise köşe yazarlığı yapmakta ve ünlü isimlerle yaptığı röportajlarla okuyucularıyla buluşmaktadır.
Televizyonculuğa 2004’te TV8'de başlayan Ömür Gedik sinema içerikli “Stüdyo” programını hazırlayıp sundu. Daha sonra 2005’ten 2013 yılına kadar Kanal D'de devam eden başarılı sinema programı “Cinemania”yı ekranlara taşıdı.
SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi olan Gedik, Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Sadri Alışık Oyuncu ödüllerinin yanısıra Dadaş Film Festivali jürisinde de yer aldı.
Çakallarla Dans 2 ve Benimle Oymar mısın filmlerinde konuk oyuncu olarak yer alan Ömür Gedik, Çocuklar Duymasın'ın da aralarında olduğu dizilerde de konuk oyuncu olarak kamera önüne geçti.


Türkiye’nin önde gelen hayvan hakları savunucularından olan Ömür Gedik, hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Sokak hayvanları yararına kurduğu ve halen başkanlığını sürdürdüğü HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği) özellikle sokak hayvanları için sahada yaptığı besleme ve tedavi çalışmalarıyla öne çıkmakta. Gelirinin tamamının sokak hayvanlarına bağışlandığı ve Teoman, Burak Kut, Halil Sezai, Albano gibi birçok ünlü sanatçı ile seslendirdiği şarkılardan oluşan “Hop Dedik Orda Kal” isimli single çalışması ve ardından gerçekleştirdiği konserlerle HAÇİKO Derneği’ne maddi anlamda destek de olmaya devam ediyor.
Piyano ve şan eğitimine ortaokul yıllarında başlayan Ömür Gedik, üniversite yıllarında Awe adlı rock grubunda solistlik yaptı, konserler verdi. Boğaziçi Üniversitesi çok sesli rock korosu Mavi Topluluk'un yanı sıra Gökçen Koray yönetimindeki İstanbul Avrupa Korosu, AG34, Ladies and Gentlemen korolarında korist olarak uzun yıllar görev yaptı ve konserlere çıktı.
HAÇİKO'nun hayvan haklarına dikkat çekmek üzere düzenlediği Haçiko Altın Pati Ödülleri birçok ünlü ismi bir araya getirerek hayvan haklarına duyarlı sanatçıları ödüllendirmektedir. 

Ömür Gedik, 18. Kral Müzik Ödülleri’nde “HAÇİKO” projesiyle “Kral Pop Özel Ödülü” ve Tüketici Akademisi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde Halil Sezai ile birlikte seslendirdiği Paramparça düeti ile "Yılın En Çok Çalan Şarkı” ödülüne layık görülmüştür.
Gedik, BÜMED, SİYAD, MÜYORBİR, MSG ve POPSAV üyesidir.

Single'ları

Portakal Orda Kal ( Teoman ile birlikte ) (2011)
Paramparça (Halil Sezai ile) (2011)
Aşk Var Ya ( Burak Kut ile birlikte ) (2011)
Neden Yoksun (2013)
Kaliko ( maxi single ) (2013)
Taht Kurmuş Kalbime ( 45 Yıllık Baba Şarkılar ) (2013)
Dokun Bana (Umut Kuzey ile) (2014)
Bekle Bekle (2014)
Hey Onbeşli (2015)
Karşılaşma (2015)
Dillirga (2015)
İlişki Durumu Çelişkide (feat. H. Yılmaz) (2015)
Aşk Mı Dedin ( maxi single ) (2016)
Sana Ne Kime Ne (Yalçın Aşan ile birlikte) (2016)
Gece Hayvanı (2017)
Gözyaşlarım Anlatır (2018)
Neredesin Sen (2018)
Kulakların Çınlasın (feat. Yalçın Aşan) (2018)
Aşka Bağlan (feat. Serdar Ortaç ) (2018)
Güneş Seninle Doğar (2019)
Aşkım ( Aşkın'ın Şarkıları ) (2019)
Manastırın Ortasında (Akustik) (2019)
Resim (2019)
Aramışsın (2019)
Yıldızların Altında (feat. Tayfun) (2020)
Mavrova (2020)
Leylim Ley (feat. Rah) (2020)
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
ÖMÜR GEDİK, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ