NİL KARAİBRAHİMGİL

Nil Karaibrahimgil 1976 yılında Ankara’da doğdu. Müzisyenlerle dolu bir ailenin üyesi olması yakaladığı büyük başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır.
Babası Suavi Karaİbrahimgil "Müzikomani" adlı parçasıyla geçmiş yıllarda büyük bir başarı yakalamıştı. On yıl ara ile Gurbetçi ve Biz Sizi Ararız adlı albümlerin altına imza atan Suavi Karaibrahimgil, 1992 yılında son stüdyo çalışması sırasında minik kızı Nil’i en fazla etkileyen isimlerden biridir. O zamanlar 16 yaşında olan Nil büyük bir popstar olmayı kafasına koymuştu. Nil’in eçok etkilendiği ikinci isim ise amcası Selami Karaibrahimgil’dir

22 yaşındayken okuldan arta kalan zamanlarında Reklamevi adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etti.

Altına imza attığı bazı reklamlarla sektörün oskar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma ödüllerine layık görüldü. Ayrıca iki robot arasındaki aşkı anlatan Algida’nın "Aşkımla Erir misin?"adlı reklam müziğini seslendirerek dikkat çekti. Televizyonlarda sık sık gösterilen Bellona, TrendyveFriendly reklamının müziği de Nil’e ait

Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonra başladı. 2002’de Tarkan’ın başarısında büyük imzası olan Ozan Çolakoğlu ile biraraya gelen Nil Karaibrahimgil Sony Müzik ile bir anlaşma imzalayarak ilk albümü için kolları sıvadı. Ve 2002 yılında "Nil Dünyası" albümünü çıkardı. 2004 yılında "Nil Fm" ve 2006 yılında "Pırlanta – Tek Taşımı Kendim Aldım" Albümünü çıkardı.

2006 yılında çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım'ın çıkış şarkısı "Pırlanta" ile dikkatleri üzerine çekerek; günlerce medyada kadınların tektaşlarını nasıl elde etmeleri gerektiğinin tartışılmasına neden oldu. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de en iyi Türk sanatçı dalında aday oldu. Ayrıca sanatçı Hürriyet gazetesinin "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Sahne performansı sırasında Nil Karaibrahimgil

26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü Nil Kıyısında piyasaya sürüldü. Albümün çıkış parçası olan "Seviyorum Sevmiyorum" Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. Şarkı yalnızca Türkiye'de değil, aynı zamanda Balkan ülkelerinde de popüler oldu ve Balkanika TV'de gösterime girmeyi başardı.

2012 yılında beşinci stüdyo albümü olan Ben Buraya Çıplak Geldim'i çıkardıktan sonra daha çok sosyal sorumluluk projelerine ve daha küçük çaplı çalışmalara yönelen Nil Karaibrahimgil bu dönemde 12 adet tekli yayınlamıştır. Ayrıca; o güne kadar yazdığı köşe yazılarından oluşan ilk kitabı Nil'in Kelebekleri da 2011 yılında Türkiye genelinde satışa çıkmıştır.

2015 yılının Temmuz ayında yeni çıkış yapan Originel dergisinin ilk sayısına kapak oldu. Fotoğrafları Nihat Odabaşı çekmiştir. "En orijinal Nil Karaibrahimgil" demişlerdir.

Albümleri 

Nil Dünyası (2002)
Nil FM (2004)
Tek Taşımı Kendim Aldım (2006)
Nil Kıyısında (2009)
Ben Buraya Çıplak Geldim (2012)
Nil'den İyi Gelen Sesler (2019)

Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
NİL KARAİBRAHİMGİL, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ