NAZAN ÖNCEL

Nazan Öncel 6 Şubat 1956"da İzmir, Karşıyaka"da dünyaya geldi. Gitar çalıp şarkı söylemeye ortaokul yıllarında başladı, ilk sahne tecrübelerini, 1969"da Kervanlar Orkestrası"yla, üç yıl süren beraberliğinde yaşarken, 1971"de 15 yaşında kurduğu Çılgınlar grubuyla birlikte düğün salonlarında ve festivallerde şarkı söyledi. 1976"da İzmir Radyosu"nun düzenlediği bir şarkı yarışmasına "Annem" isimli bestesiyle katılarak birincilik elde etti.


1978"de İstanbul"da ilk 45"lik kaydını gerçekleştirdi. Necdet Koyutürk Orkestrası eşliğinde söylediği "Sana Kul Köle Olmuştum" (söz: Erdener Koyutürk, müzik: Özdener Koyutürk) şarkısı radyo ve televizyonda ilgi topladı. İlk longplay"i "Yağmur Duası" 1982"de yayınlandı. Bu plakta, dönemin sevilen arabesk ve alaturka şarkılarının yanında, –bir tanesi, 1999"da "Aşıklar Parkı" adıyla yeni bir kimlik kazanan "Ben Yalnız Seni Sevdim" olmak üzere – özgün besteleri de bulunuyordu. Öncel, 80"li yıllar boyunca çeşitli kentlerin otel ve lokallerinde program yaparken hem bu plağın acemiliğini üstünden attı, hem de kendi şarkılarını yazmaya giden yolda mesafe katetti. Tümü kendi kaleminden çıkan şarkılardan oluşan "Bir Hadise Var" albümü, Türkiye"de pop müziğin iyiden iyiye yaygınlaştığı 1992"de çıktı. " Aynı Nakarat", "Gitme Kal Bu Şehirde, "Aşık Değilim Olabilirim" gibi şarkılar 90"lı yılların önemli pop klasikleri arasında yerini aldı. 1994"te "Aşk Beklemez", "Geceler Kara Tren", "Ben Böyle Aşk Görmedim", "Dillere Düşeceğiz Seninle" gibi şarkılarla dikkat çeken "Ben Böyle Aşk Görmedim" albümü yayınlandı. Unplugged bir folk-rock albümü olan ve 1995"te çıkan "Göç", Nazan Öncel"i pop dünyasından biraz uzaklaştırarak "şarkı yazarlığı" geleneğinin bir temsilcisi haline getirdi. "Gidelim Buralardan", "Sen Beni Öldürüyorsun", "Bir Şarkı Tut", "Ağlama Gönlüm" ve "Çocuk Kalbim" sözlerdeki lirik ve sade yapıyla albümün en sevilen şarkıları oldu. 1996"daki "Sokak Kızı" elektro gitar ve elektro bağlamanın başrolde olduğu bir rock albümüydü. Öne çıkan şarkılar, "Erkekler de Yanar" ve "Bırak Seveyim Rahat Edeyim"in yanısıra "Ben Sokak Kızıyım", "A Bu Hayat"tı. "Demir Leblebi", 1999"un ürünüydü. "Aşıklar Parkı", "Bu Havada Gidilmez", "Zor Dünya" video klipleriyle ilgi görürken, "Sokarım Politikana" ve "Demirden Leblebi" medyanın tutucu kesimlerinin tepkisini çekti. "Kunduram, Sandukam, Zembilim", "Kız Bebek" ve "Hep Yalnız" dinleyicisinin sevdiği diğer şarkılardı.

Beş yıllık aradan sonra gelen "Yan Yana Fotoğraf Çektirelim" Türkiye"de 2004 yılının en sevilen albümlerinden biriydi. "Hay Hay" ve "Nereye Böyle" dışında "Hokka", "Gül Pansiyon", "Ukala Dümbeleği" ve "Otomobil" radyoların gözdesi oldu. Nazan Öncel 1992"den bugüne yayınladığı altı albümde yer alan 65 şarkının tümünün söz ve müziklerini kendisi hazırladı. Bir istisna olarak, 2003 yılında Ahmet Kaya hatırasına yayınlanan "Dinle Sevgili Ülkem" albümünde, Attila İlhan/Ahmet Kaya eseri "Mahur" u yorumladı.

Öncel, 30 Haziran 2006'da 7'n Bitirdin'i yayınlamış, "Aşkım Baksana Bana" ile dijital ortamda en çok satılan ilk şarkı olmayı başardı ve listelere bir numaradan girerek tam üç ay liste başı oldu. Son olarak uzun yıllar birlikte çalıştığı müzisyen Hamit Ündaş'ın Janti albümünün prodüktörlüğünü üstlendi ve şarkılarını kaleme alarak iki şarkıda Janti'ye düet yaparak destek oldu. Pek çok ödül sahibi olan sanatçı, eserleriyle Tarkan, İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Gülşen, Sibel Can, Gökhan Özen, Alişan ve nicelerini zirveye taşımıştır.Nazan Öncel aranjör olarak İskender Paydaş, Alper Erinç, Serkan Çağrı, Ahmet Koç, Mete Özgencil gibi müzisyen ve sanatçıları keşfetmesi, Tuğba Özerk'e verdiği Lololo şarkısıyla Tuğba Özerk'in ülke çapında tanınması, destek olması ve birçok sanatçıya eserlerini okutarak o insanların tanınmasıyla da ayrıca ünlüdür. 2011 yılında Ajda Pekkan ve Sezen Aksu da eserlerini seslendiren sanatçılar arasındadır.

2008-2012 arası

Hatırına Sustum 22 Aralık 2008'de çıkardığı albümdür. Bu albümde Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi" için "Canım Benim, Nasılsın?"ı yazmıştır. Bir edebiyat uyarlaması olan bu şarkıyla Türkiye'de bir ilke daha imza atmıştır. Vic Chesnutt gibi dünyaca ünlü ozan ve müzisyen "Seni Bugün Görmem Lazım" şarkısında sanatçıya gitarıyla eşlik etmiş ve bundan onur duyduğunu söylemiştir. Tamamı akustik olarak kaydedilen albümün isim şarkısının videosu "Hatırına Sustum" Eski Gırgır tayfasından olan karikatürist Ergün Gündüz tarafından çizilen görüntülerden oluşmuştur.

Quickstar Productions tarafından hazırlanan ve günümüzde bilinen bir tedavisi olmayan Primary Sclerosing Cholangitis (Birincil Sklerozan Kolanjit) hastalığına dikkat çekmek için hazırlanan "Rock 4 Life" albüm serisi, 27. toplamasına Nazan Öncel'i de dahil etti. Bir karaciğer hastalığı olan bu kondisyon, hastaya karaciğer naklinden başka bir çözüm bırakmamaktadır. "Rock 4 Life" organizasyonu ise daha geniş çaplı bir etki yaratmak için çeşitli ülkelerden topladığı şarkılarla hazırladığı, bu albümde sözü, bestesi ve yorumu Nazan Öncel'e ait olan "Hatırına Sustum"da yer vermiştir. Aynı yıl yıllardır destek olduğu müzisyen Hamit Ündaş'a Janti ladını veren Nazan Öncel albümünün podüktörlüğünü üstlenmiş ve yazdığı şarkılara Janti ile düet yapmıştır. Bknz. Janti Ağlamaya Devam

2010-günümüz arası

Tuttum Bırakmam

Sanatçı 27 Nisan 2010'da ilk single'ı olan "Tuttum Bırakmam"ı çıkarmıştır. Video klibi pek çok Nazan Öncel klibi gibi siyah-beyaz tarzdadır. Bu klipte İskender Paydaş, Janti ve Tolga Kılıç'ı bir piyanonun başına geçirerek muhteşem bir klip çekmiş ve aynı zamanda müzisyen arkadaşlarına destek olmuştur. 2010'da söz ve bestesi kendisine ait olan Sitemkâr isimli eserini Gökhan Özen seslendirmiş, o senenin en iyi şarkıları arasında zirveye çıkmış, aylarca liste başı olmuştur.

Hayvan ve Hayvan'a Remix

2011'de Nazan Öncel on şarkıdan oluşan Hayvan isimli albümünü çıkardı. Çıkış şarkısı olan"Normal" isimli şarkısına klip çekti. Ekim ayında annesini kaybeden sanatçı onun anısına annesinin ve kardeşlerinin ve oğlunun ilk kez yer aldığı görüntüleri 2012'nin ilk aylarında belgesel tadında "Beni Bu Koca Şehirde Yalnız Bırakma" şarkısına çekilir. Klip yayına başlar başlanmaz şarkı çok sevilir. Sevenleri Nazan Öncel hayatımın şarkısını yazdı diyerek kendisine teşekkür ederler. Aynı sene Ajda Pekkan ve Sezen Aksu birer eserini seslendirerek, son albümlerinde Nazan Öncel şarkılarına yer vermişlerdir. 2012'nin yaz aylarında 15 parçadan oluşan Hayvan'a Remix ismini taşıyan remiks albümü yayınladı. Ardından Hayvan albümün üçüncü klibi "Böyle Konuşma"'ya klip çekilip yayımlandı.

 Bazı Şeyler ve Aşkitom 

2014 Nisan'ında Tarkan'la düet yaptığı on yeni şarkının yer aldığı Bazı Şeyler albümünü çıkartmıştır. Bazı Şeyler albümde 2009'da hayatını kaybeden Ceylan Önkol'a ithaf ettiği Ceylan şarkısında Erkan Oğur yüz yirmi yıllık Kopuzuyla sanatçıya eşlik etmiştir.

2015'te yaza girerken "Aşkitom" single'nı yayınlayan sanatçıya "Aşkitom" altın plak ödülünü de getirmiştir. Napoliten esintilerin havasını taşıyan klip Deniz Akel yönetmenliğinde çekilerek dinleyicisine sunulmuştur. 2016'yla birlikte yine konserden konsere koşan iki ayda on bir konser veren sanatçının konserleri sevenleriyle dolup taşmaktadır. 2016 Eylül'ünde Sakin Ol Şampiyon single'ını çıkarttı. İki sağlam şarkıdan bir de Madalyon'du. Önümüzdeki günlerde Tarkan'ın çıkartacağı pop albümünde yine Nazan Öncel imzasını göreceğiz.

Ve Nazan Öncel Şarkıları

Fiziki olarak 14 Ağustos'ta, dijital olarak 17 Ağustos 2018'de çıkan Ve Nazan Öncel Şarkıları saygı albümünde birbirinden yıldız isimler kültleşmiş Nazan Öncel şarkılarını yorumluyor.

Albümleri
Nisan 1982 Yağmur Duası
11 Ekim 1991 Bir Hadise Var
24 Ocak 1994 Ben Böyle Aşk Görmedim
15 Kasım 1995 Göç
20 Haziran 1996 Sokak Kızı
10 Mart 1999 Demir Leblebi
24 Eylül 2003 Yan Yana Fotoğraf Çektirelim
22 Aralık 2008 Hatırına Sustum
27 Mayıs 2011 Hayvan
25 Mart 2014 Bazı Şeyler
23 Mart 2018 Durum Şarkıları

Tekliler
1978: Sana Kul Köle Olmuştum / Kader Bu, Çekeceksin
2010: Tuttum, Bırakmam
2015: Aşkitom
2016: Sakin Ol Şampiyon
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
NAZAN ÖNCEL, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ