İSTANBUL GELİŞİM ORG.

1969 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasında çalışmakta olan Selçuk Başar, Uğur Başar, Attila  Özdemiroğlu , Asım Ekren, Şenay Yüzbaşıoğlu ve Neco, aralarına Garo Mafyan, Berna Doyran ve Rober’i alarak İstanbul Gelişim Orkestrası adı altında çalışmaya başladılar. Kuruluşunda ilave enstrumanlarla 23 kişilik kadrosuyla Lalezar Clupde çalışan Gelişim 1970 yaz sezonunda7 kişilik kadrosuyla dönemin popüler kulüplerinde çalışmaya başladı.

●1971 Eylül ayında Gelişimden ayrılan Attila Özdemiroğlu’nun yerine amerikalı( Sax-Flut) Don Most’ u alan Gelişim, 1972 Eylülünde askerlik nedeniyle çalışmalarına ara veren Uğur Başar, Neco ve Garo Mafyan’ın yerine Atilla Şerftuğ, Erdal Kızılçay, Onno Tunç ve Fatih Erkoç ile çalışmalarını sürdürdü. 1973 yılının eylül ayında Uğur Başar Gelişimde çalışmaya başlayınca Onno Tunç gruptan ayrıldı. 1974 haziranında askerden dönen Garo Mafyan’da bu kadroya katılması ile Gelişim kadrosunda iki  keyboardcu ile çalışan ilk orkestra oldu. Aynı Yıllarda Zerrin Özer gruba katıldı.

 

●1977 yılında Attila Şereftuğ, Erdal Kızılçay ve Fatih Erkoç Avrupada çalışmak üzere gruptan ayrılmalarıyla Gelişim, bünyesine aldığı elemanlar ile gece kulüplerinde program yapmaya ve Ajda Pekkan’ın sahne çalışmalarına eşlik ederek çalışmalarına devam etti.

●1980 yılında İstanbul Gelişimi Stüdyosunu kurarak sahne çalışmalarına ara veren Gelişim 18  yıl boyunca onlarca soliste beste, aranjman ve eşlikle yüzlerce albüme imza attı.

●1993 yılında Garo Mafyan da Gelişim’den ayrıldı, İstanbul Gelişimin kuruluşundan bu yana grubun liderliğini yapan Selçuk Başar ve Uğur Başar İstanbul Gelişim Orkestrasının sahne ve stüdyo çalışmalarına devam ettiler.

●1997 yılında eski kadroyu tekrar  bir araya getirerek sahne çalışması yapmaya karar veren İstanbul Gelişim Selçuk Başar, Uğur Başar, Asım Ekren, Neco, Attila Özdemiroğlu ve Garo Mafyan’lı kuruluş kadrosuna Ayşen Tan ve Burcu Güneşi katarak yeniden sahne performansı vermeye başladı.

●1999 yılında rahatsızlanan Selçuk Başar’ın gruptan ayrılması ile yerine Neşet Ruacan İstanbul Gelişime dahil oldu.

●2003 yılında Asım Ekren ve Neco gruptan ayrıldılar, yerlerine Erhan Seçkin(Drums ) ve Fatih Erkoç çalışmaya başladı.
Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
İSTANBUL GELİŞİM ORG., Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ