Altın Koza’da En İyi Ödülü ‘Toz Ruhu’ Aldı

21.09.2014

Adana Altın Koza Film Festivali, dün gece düzenlenen kapanış ve ödül töreniyle sona erdi. Deniz Seviyesi en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, müzik, görüntü ve kurgu dahil geceden 6 ödülle ayrılırken, Toz Ruhu en iyi film seçildi. 12 filmin yarıştığı festivalde sadece 4 film ödül alamadı.


21. Adana Altın Koza Film Festivali, dün akşam yapılan kapanış ve ödül töreni ile sona erdi. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı törende ödüller ikişer ikişer dağıtıldı. Ödül listesindeki dağılıma bakarak, Reha Erdem’in başkanlığındaki jürinin, en iyi film dâhil olmak üzere pek çok dalda seçim yapmakta zorlandığını söyleyebiliriz. Şebnem Dönmez ve Mehmet Aslan’ın sunduğu gecede en iyi film ödülünü ilk uzun metrajlı filmini çeken Nesimi Yetik’in yönettiği Toz Ruhu aldı. Gecenin en çok sahneye çıkanı, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzik ve en iyi kurgu dallarında ödül alan Deniz Seviyesi oldu. Bu yıl festivalde, yedi yönetmen ilk filmiyle yarıştı. Festivalde yarışan usta yönetmen Derviş Zaim, Balık filmiyle en iyi senaryo ödülünü aldı. En iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu ödülleri paylaştırıldı. Erkek gündelikçiyi oynayan Tansu Biçer, Toz Ruhu’ndaki Metin karakteriyle, Ahmet Rıfat Şungar ise Deniz Seviyesi’ndeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçildi. En iyi kadın oyuncu ödülü de iki oyuncuya verildi. İçimdeki Balık’ta oynayan Deniz Özdoğan ve Deniz Seviyesi’ndeki rolüyle Damla Sönmez bu yılın en iyi kadın oyuncuları oldu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ve Adana Halk Jürisi Ödülü ise Kazım Koyuncu’nun hayatını anlatan Yağmur Kıyamet Çiçeği filmine verildi.

Altın Koza’nın favori filmlerinden Neden Tarkovski Olamıyorum, yönetmen Murat Düzgünoğlu’na Yılmaz Güney Özel Ödülü ve FİLM-YÖN en iyi yönetmen ödülünü kazandırdı. Mehmet Aslan ile Şebnem Dönmez’in sunduğu törende, ödül alanların ithafları Türk sinemasının 100. yılına gitti. Ses sorunuyla başlayan gecedeki gerginlik, Silsile’deki rolüyle yardımcı erkek oyuncu ödülünü almaya gelen Serkan Keskin’in “Bir gerginlik var, onu atalım.” demesiyle dağıldı. Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle Yeşilçam’ın emekçileri Adana’daydı. Fakat ödül gecesinde sadece Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit ödül vermek üzere sahneye çıktı. Eşref Kolçak ve Yılmaz Köksal’ın başını çektiği bir grup sanatçı, yer sorunu sebebiyle tören başlamadan salondan ayrıldı.

Ödüller 8 filme gitti

Film: Toz Ruhu (Nesimi Yetik)

Yılmaz Güney Özel Ödülü: Neden Tarkovski Olamıyorum (Murat Düzgünoğlu)

Yönetmen: Nisan Dağ-Esra Saydam (Deniz Seviyesi)

Senaryo: Balık (Derviş Zaim)

Görüntü Yönetmeni: John Wakayama Carey (Deniz Seviyesi)

Kadın Oyuncu: Damla Sönmez (Deniz Seviyesi), Deniz Özdoğan (İçimdeki Balık)

Erkek Oyuncu: Ahmet Rıfat Şungar (Deniz Seviyesi), Tansu Biçer (Toz Ruhu)

Yardımcı Kadın Oyuncu: Esra Bezen Bilgin (Silsile)

Yardımcı Erkek Oyuncu: Serkan Keskin (Silsile)

Müzik: Kyle Woodwort (Deniz Seviyesi)

Kurgu: Özcan Vardar (Deniz Seviyesi)

Sanat Yönetmeni: Osman Özcan (Toz Ruhu)

Umut Veren Erkek Oyuncu: Aytaç Uşun (Silsile)

Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu: Begüm Akkaya (Nergis Hanım)

SİYAD Ödülü: Yağmur-Kıyamet Çiçeği (Onur Aydın)

FİLM YÖN En İyi Yönetmen Ödülü: Neden Tarkovski Olamıyorum (Murat Düzgünoğlu)

Jüri Özel Ödülü: Settar Tanrıöğen (Yağmur Kıyamet Çiçeği, Nergis Hanım ve Toz Ruhu)

Halk Jürisi Ödülü: Yağmur-Kıyamet Çiçeği

Altın Koza’da En İyi Ödülü ‘Toz Ruhu’ Aldı / Altın Koza
Altın Koza
Etiketler: altin koza en iyi ödülü toz ruhu aldı
Diğer Haberler
Benjamin Kaya | Sanatçı Kariyer Danışmanlığı, Sanatla Marka Planlama, Sanatsal Proje Yönetimi, Sanatçı Menajerliği, Albüm Prodüktörlüğü, Sanatçı Sahne Fiyatları bilgilendirme, Sanatçı Konser Organizasyonu, Belediye Festival Organizasyonu, Festival Organizasyon Firması, Bahar Şenlikleri Organizasyonu, Piknik Organizasyonu, Motivasyon Organizasyonu, Kongre Bayi Toplantı Organizasyonu, Düğün Sanatçı Organizasyonu, DJ Perküsyon Show Organizasyonu, Defile Organizasyonu, Gösteri Show Organizasyonu, Sahne Sunucu Organizasyonu, Fotoğraf Kamera Video Çekimleri Organizasyonu, Kokteyl Organizasyonu, Dans ve Oryantal Show organizasyonu, PR Danışmanlığı, Sosyal medya yönetimi hizmetlerini sektörde Başarılı bir şekilde çözüm oratakları ile gerçekleştirmektedir. Güncel Sanatsal ve Magazin Haberlerine Sitemizden Ulaşabilirsiniz.
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ